Menu

Vær kreativ og forøg dit velvære

Leave a comment

 

 

Hverdagens travlhed og forsøg på altid at være så effektive og produktive som muligt, resulterer oftest i, at man bliver stresset i mere eller mindre grad, og ender i en ond cirkel, som vi har svært ved at komme ud af.

For at gøre op med dette mønster, er det en god idé at finde tid til dig selv, så du forøger din livsglæde. Selvom opnåelse af succes giver en selvtilfredsstillelse, tager det nemlig hårdt på både krop og sind.

En god måde at bryde mønstret på, er ved at gå i det kreative hjørne. Uanset om du har et kreativt gen eller ej, er der masser af muligheder, og nedenfor har vi samlet nogle af dem, der kan hjælpe dig med at forøge dit velvære, og samtidig er overskuelige at have med at gøre.

Malebøger til voksne

Disse malebøger fungerer som kunstterapi, og anbefales af psykologer, idet de påvirker dit sind på en positiv måde – de har nemlig en afstressende effekt.

Du kan finde malebøgerne i de fleste hobbybutikker og bog butikker. De findes i mange forskellige varianter, mønstre og temaer, og de er gode til at fordybe sig i og komme helt ned i gear.

Samtidig får du lov til at være kreativ, og det kræver ikke nogle specielle færdigheder. Derfor er den god til alle, hvad enten du besidder kunstneriske gener eller ej, og giver dig muligheden for at slippe kreativiteten og fantasien løs.

Hjemmelavet julepynt

Julen er snart ved døren, og er en perfekt anledning til at være kreativ. Hyg dig derfor med hjemmelavet julepynt, som du både kan gøre i selskab med venner og veninder eller familie, men også alene, hvis du har brug for noget alene-tid.

Der er mange forskellige ting som du kan lave. Der er selvfølgelig det helt klassiske julepynt – julehjerter, julestjerner, guirlander og meget mere. Dette er nemt at lave for de fleste, og er altså en god måde, at afstresse på.

Til de mere kreative, kan man også gå skridtet videre, og eksempelvis lave hjemmelavede nisser. Det er en lidt anderledes form for julepynt, pynter godt i hjemmet, og er sjov at beskæftige sig med – har man det sjovt, slapper man også mere af!

Tag til kunstterapi

Har du brug for hjælp til at komme i gang med at være kreativ eller er det svært for dig at slippe tankerne, når du er alene, er kunstterapi en god måde at stresse af på.

I kunstterapi fokuserer man på at inddrage kreative måder at udtrykke sig på, og dermed skabe positive forandringer i dit liv.

Man tager udgangspunkt i dine behov og din specifikke situation, hvorefter forløbet bliver tilpasset, så det hjælper helt præcist dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *