Menu

To cheat or not to cheat – that is the question

Leave a comment

De fleste af os har nogen gange lyst til at spise usundt, men vi vil også gerne være sunde og muskuløse. Derfor er flere kostsider begyndt at anbefale en ugentlig cheat day.

Men spørgsmålet er, om cheat day er en god idé?

french-fries-508292_640

Hvad er cheat day?

Cheat Day er en dag, hvor du spiser lige det, som du har lyst til. Ideen bag cheat day er, at du resten af ugen lever på en streng diæt, og for at du ikke skal få lyst til at spise usunde ting, så tillader du dig at spise det på en enkelt dag om ugen.

Det betyder, at hvis du har lyst til pizza fra dit lokale pizzasted på Amager, så bestiller du det på din cheat day.

På den måde kan du lettere styre at spise sundt resten af ugen.

 

Problemet med Cheat Day

Selvom Cheat Day virker som et simpelt koncept, så er der mange, som oplever problemer, da de ender med at spise langt mere usundt mad end normalt.

Det skyldes, at hvis du ved, at du først kan få usunde ting igen om en uge, så bliver du nødt til at både æde pizza, slik, burger, is og drikke cola på samme dag. Det gør, at du føler dig oppustet, og du kan stort set ikke lave andet på din cheat day end at have det dårligt,

Ikke fordi du spiste usunde ting, men fordi du proppede dig med dem.

 

Alternativ til Cheat Day

For mange vil Cheat Day ikke virke, fordi de overæder med en masse mad, som de ikke har lyst til. Her vil jeg anbefale, at du i stedet tænker over, hvad du spiser, og hvorfor du har lyst til at spise det.

Hvis du kommer til at spise noget, som du bagefter fortryder, så skal du ikke lade dig gå psykisk ned af det. Mange har en tendens til at spise endnu mere, fordi de alligevel har brudt deres kur, så kan de ligeså godt fortsætte.

I stedet skal du acceptere, at du lige har spist noget usundt og så fortsætte med din normale kostplan.

 

Mad er også velvære

I sidste ende skal du huske på, at mad er velvære, og hvis du har lyst til en pizza, er der en god chance for, at det er, fordi den gør dig glad.

Når du vælger at spise usundt, bliver du gladere af at acceptere det, så du dermed nyder din mad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.