Menu

Tips der gavner krop og sind

Leave a comment

 

Vi lever i en tid, hvor sundhed i er i høj kurs og vi bliver konstant bombet med det alle steder vi går, lige meget, om det er på telefonen eller en reklame på et busstoppestedet, så er sandsynligheden for, at det handler om sundhed forholdsvis stor.  Paradoksalt lever vi i en tid, hvor der trods det øget fokus på sundhed, findes utallige faktorer der er med til at skade vores sundhed. Her kommer nogle tips til,  hvordan du kan øge din egen generelle sundhed.

 

 

Find den rigtige mængde søvn

En af de vigtigste parametre for, at være sund er blandt andet, at få den rette mængde søvn.   Hvis man lever i et konstant søvnunderskud, så vil der være en fare for, at man til sidst knækker sammen og ikke får fuldt udbytte af dagen. Derudover vil ens kognitive evner langsomt være forringes og ens daglige gøremål kan synes svære at komme igennem og til tider uoverskuelige. En af de vigtigste faktorer, som folk oftest undervurderer, når det gælder deres generelle ve og vel er nemlig søvnen. Derfor prioriter din søvn, da det gør en verden til forskel for at have et godt helbred.

 

Skær ned på sukker

 

Sukker er ikke noget der gør noget godt for din krop på den lange bane.  I store mængder kan det være med til, at man kommer til at føle sig træt, da blodsukkeret i kroppen automatisk stiger og i starten vil det give et energiboost uden lige, men når blodsukkeret så falder igen vil trætheden komme snigende.  Hvis der skal spises sukker, så skal det helst gøres i moderate mængder.  Frugt er sundt og en god måde, at få mange vitaminer på, men de indeholder også frugtose, som er sukker.  Forskellen på mængden af sukker, man får gennem frugt og eksempelvis sodavand eller slik er stor. Sukkeret er det samme, men mængderne i slik og sodavand er så meget større, at det ikke gavner din krop på nogen måde. Det er derfor vigtigt at skære ned på sukkeret i perioder, hvor der virkelig skal være fokus på en bestemt ting.

Slap af

Mange negligerer det, at give sig selv tid til, at slappe af. At kunne koble af, er en af de vigtigste ting, for at kunne lade op til de næste udfordringer eller begivenheder i vores liv.  Stress er det  ”mode” kroppen går i, når vi gør os klar til kamp eller flygte fra en fjende.  Hvis man har svært ved, at slappe af i omgivelser, hvor man burde slappe af, så kan det være et tegn på stress.   Eksempelvis, hvis man har svært ved at sove eller vågner ofte om natten, så kan det være relateret til stress. Den typiske form for stress er arbejdsrelateret stress, som man kan læse mere om her.  Mange tænker konstant på, hvordan de kan blive bedre til deres job og stige i graderne.   En måde, at forebygge stress på er blandt andet ved, at give sig selv tid til, at koble af. Det er ekstremt vigtigt og metoden er underordnet, så længe det fungerer for dig.

 

 

Stræk ud

 

Det er meget banalt, men det gør det ikke mindre sandt. Motion er en af de vigtigste faktorer med henblik på, at skabe balance over sindet. Når vi dyrker motion, så udløses et lykkehormonet også kaldet endorfiner.  Det er ikke den eneste grund til at dyrke motion på den ene eller anden måde. Ved at bruge kroppens forskellige muskler, så vil de under restitutionsperioden vokse sig stærkere og derved bliver man sundere. En af de nyere og mere trendy måder, at dyrke motion på er gennem Yoga.  Her handler det om, netop at finde balance mellem krop og sind ved at strække kroppen ud i bestemte positioner og kun have fokus på denne ene ting, hvilket øger koncentrationsevnen. Efter en yoga session, vil man ofte føle sig som en ny person, hvor man er helt afslappet. Hvis ikke Yoga tiltaler dig, så kan en ganske almindelig løbetur også gøre underværker, hvorfor det kan være nødvendigt med støttestrømper, hvilket man kan læse mere om her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *