Menu

Tip til kur: Gør de usunde ting sundere

Leave a comment

Der er ikke noget galt med at tænke på, hvor mange kalorier vi spiser. Men nogen gange kan det være hårdt at tælle kalorier og være på kur, fordi vi tror, at vi skal undvære alt det usunde, som vi godt kan lide. Men faktisk kan de fleste usunde kager, is osv. sagtens laves i en sundere udgave, så du kan nyde det, selvom du måske er på kur. Her får du nogle gode fif til, hvordan du skal gribe det an.

Tilføj proteinpulver

Hvis du skal have succes med at bage sundere, er det en god idé at have noget at tilføje til dine opskrifter. Her er det værd at prøve at lave almindelige opskrifter og så mindske sukker og i stedet tilføje proteinpulver.

På den måde gør du pludselig simple ting som en kage eller muffins til en proteinmuffin, og på den måde kan den sagtens være en del af din træning.

Det gør det langt lettere at være på kur, når du godt må spise en muffin efter træning.

 

Mindsk dit brug af sukker og smør

Når du bager kager, kan du prøve at mindske sukker og eventuelt erstatte med det noget andet som sødemiddel. På den måde får du stadigvæk den samme søde smag, men du slipper for alt det sukker som er proppet med kalorier.

I stedet for smør er et gammelt råd, at du i stedet for kan bruge margarine. Det giver langt færre kalorier og på den måde, kan ud sagtens spise kage engang i mellem.

Med mindre sukker og margarine i stedet for smør, behøver du ikke være bange for kager, da den pludselig er mere sund, og din kur ryger ikke overbords ved at spise et enkelt stykke – eller to.

 

Lav din egen is

Hvis du ligesom os elsker is, kan du heldigvis selv lave det. Der er tonsvis af gode opskrifter på kaloriefattig is på nettet. Modsat meget af det, som du køber i butikker, så smager det faktisk godt, når du selv laver det.

Der er rigtig mange ismaskiner på nettet, og det kan være svært at vælge den helt rigtige. Det er desuden vigtigt ikke at betale for meget for sin ismaskine, da de kan svinge utrolig meget i pris – alt efter hvor du køber den.

Hvis du ikke selv gider holde øje med priserne, er der heldigvis nogen, som gør det for dig. Du kan tjekke priser og valg af ismaskine her.

 

Det er bare med at komme i gang og lave kaloriefattige alternative til alle de ting, som du elsker. Det smager næsten lige så godt som det usunde valg.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *