Menu

Tandsundhed: Tre fejl de fleste begår med tandbørsten

Leave a comment

Mund- og tandhygiejne bliver tit overset når man taler om danskernes sandhed og det er et stort problem for dårlige tænder og tandhygiejne kan have store konsekvenser for vores sundhed. Heldigvis er det nemt at gøre noget ved og derfor kommer der her en kort guide med tre tips til at få en bedre tandhygiejne.

1: Børst dine tænder både morgen og aften

Den første fejl som mange danskere desværre begår, når det handler om tandhygiejne er, at de ikke børster tænder på både morgen og aften. Her er der mange der fejlagtigt tror, at det ikke er nødvendigt, når man sover, men denne forklaring holder ikke vand. Ens tænder og i særdeleshed emalje har brug for beskyttelse hele døgnet rundt og da tandbørstning er med til at give dine tænder ekstra beskyttelse, kommer man dermed til at efterlade sin tænder ekstra sårbare over for bakterier. Derudover har mange danskere stadig mad og væskerester på tænderne, når de går i seng, hvilket er et stort problem, som vi forklarer nedenfor.

2: Lad være med at spise kort tid efter at du har børstet tænder

En anden fejl som mange begår med hensyn til tandbørstningen er nemlig, at de vælger at spise kort tid enten før eller efter, at de har børstet tænder. Dette gælder særligt om morgenen og lidt mindre grad om aftenen men uanset hvad tid det er på dagen er det afgørende, at man lader tandpastaen have en effekt og derfor er det bedst, at man ikke spiser eller drikker sukkerholdige drikke som kaffe og te i den første time efter, at man har børstet tænder. Alternativet er at man øger sin risiko for at få flere huller i tænderne.

3: Lad være med at bruge mundskyl

En tredje og sidste ting som man helst skal undgå hvis man vil have sunde tænder er at bruge mundskyl. Selvom mange tandlæger anbefaler dette, så er der en del der mener at de negative konsekvenser overgår de positive. Således har en række forskningsprojekter vist, at mundskyl kan være med til at vaske den beskyttende hinde fra tandpastaen af og derfor er det i sidste ende ikke positivt, at mundskyl fjerner noget af plakken på tænderne. Derudover er der også forskningsprojekter der har vist at brugen, atmundskyl kan være med til at danne små svampe i munden, som i sidste ende heller ikke er godt for din sundhed. Hvis du selv  har brug for en god tandlæge, eller endda akut har brug for en tandlæge, kan du finde en god løsning på denne side.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *