Menu

Tænk sundhed ind i din bolig

Leave a comment

Vi bruger ekstrem meget tid på vores arbejde og i vores hjem, og alligevel er det de færreste af os, som tænker særlig meget på, om vores hjem er sundt for os. På vores arbejdsplads kræver vi, at vi har et godt arbejdsmiljø, og der er i dag også lovgivning på området, men i vores eget hjem, er det vores eget ansvar, om vi har et hjem, som er sundt for os.

Det er vigtigt, at du stiller samme krav til dit hjem, som du ville stille til din arbejdsplads.

 

Er dit soveværelse optimalt?

De fleste af os sover 6-8 timer om natten, og derfor er det ekstrem vigtigt, at vi har et godt soveværelse. Sørg for at indeklimaet i dette rum er perfekt.

 

Tjek dit soveværelse for mug og fugt, da det i sidste ende kan ende med at gå ud over dine lunger. Hvis der først sker noget med dine lunger, er det ikke sikkert, at du senere hen kan gøre noget ved det.

 

Sørg også for at få en ordentlig seng, da den gør, at du ikke får ondt i ryggen, og derved kommer du også til at sove bedre.

 

Når du sover bedre, har du også mere overskud til ting i dit liv.

 

Er dit hjem sikkert?

Med sikkerhed tænkes der ikke på, om det er let at bryde ind i dit hjem. De færreste af os kommer til at opleve indbrud og hvis vi gør, så vil det højst sandsynligt være, når vi ikke er hjemme.

 

Nej, i stedet skal du tænke på, om dit hjem er sikkert for dig selv. På samme måde som du f.eks. ville brandsikre din arbejdsplads, så er det en god idé, hvis du gør det samme i dit eget hjem.

 

Hvis du har en trappe, er det en god idé at vælge en, som er sikker for dig. Du kan få mange forskellige trapper, så hvorfor ikke vælge en af de trapper, hvor du har et godt gelænder. På den måde risikerer du ikke at falde ned af din trappe derhjemme. Hvis du vil vide mere om dine muligheder inden for trapper, kan du læse mere her.

 

Tjek dine elinstallationer

Til sidst er der kun at sige, at det er en god idé at få tjekket hele sin bolig igennem af en specialist, så du er sikker på, at alt er, som det skal være.

 

Det er især vigtigt at sørge for, at dine elinstallationer ikke fejler noget, da det er et af de punkter, hvor der er størst risiko for brand.

 

Med disse ting starter din sundhed allerede i dit hjem. På den måde kan du bedre bruge din energi på de rigtige ting i dit liv.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *