Menu

Sundhed ved brug af computer

Leave a comment

De fleste af os bruger rigtig mange timer på at sidde ned og arbejde, hvor vi er på vores computer hele dagen. Mange tror, at de kan kigge ind i en skærm hele dagen uden at få nogle problemer. Om du er på en gamer-bærbar eller en arbejdscomputer, så er det vigtigt, at du passer på dig selv.

Hold pauser

Det bedste du kan gøre for dig selv, når du arbejder med computer er, at du skal holde pauser. Det er bedst, at du holder pauser hver time, så du giver dine øjne mulighed for at slappe af. Hvis du skriver meget, er det også en god idé for dine fingre, da de ikke kan holde til, hvis du skriver non stop. Du ender simpelthen med at få gigt i dem.

Det samme ser man med folk, som er på en gamer-bærbar hele dagen. Her ender de ofte med at få en skade på grund af deres mus. Den bruger man i rigtig mange spil, og her er det vigtigt, at du passer på dig selv.

Optimalt set bør du holde min. 5 minutters pause hver eneste time. Hvis du har siddet ned i en time, bør du rejse dig og gå rundt. Det er ikke godt for dig at sidde ned nonstop. Forskning siger, at vi helst skal stå op i fire timer om dagen, så det bør være dit mål.

 

Pas på computerens lys

Din computer giver et blåt skær, som er dårligt for vores krop, fordi det gør det sværere for os at falde i søvn. Du bør gøre alt for at undgå dette. Enten skal du undgå computer at være på din computer eller se fjernsyn et par timer inden sengetid.

Hvis det ikke er en mulighed for dig, kan du installere et program som F.lux. på din computer, som går ind og fjerner det dårlige lys for dig. På den måde bliver det mere behageligt for dine øjne, og du sover bedre om natten.

Hvis du bruger din gamer-bærbar meget, så bør du helt sikkert overveje at installere dette, så du ikke får det dårligt. Det nytter ikke noget, hvis du ikke kan sove, fordi du gerne vil spille spil.

Hvis du vil købe en god gamer-bærbar, kan du finde en på denne side.

 

Få naturligt lys

Vi har en tendens til at tro, at vi skal sidde indenfor hele dagen, men det er ikke godt for os. Du bør altid komme ud i naturligt lys, det er især godt, hvis du dyrker motion i naturligt lys. Selv hvis du kun dyrker motion om aftenen, så er det stadigvæk godt for dig.

Du kan med fordel gå udenfor i alle dine pauser. Selv om vinteren er det en god idé at gøre. Med disse råd kan du sagtens have et arbejde, hvor du er meget på din computer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *