Menu

Sundhed i alle livets facetter

Leave a comment

Sundhed er svær at definere, da det er dybt subjektivt og kan komme i mange former.  Det kan både være i form af den mad vi indtager, men det kan også være at have en sund mental tilstand eller sund økonomi.  Der er dog nogle fundamentale parametre som skal være i orden, hvis du skal have et sundt liv.  Denne artikel vil omhandle nogle af de parametre, du skal have fokus på, hvis dit liv skal være sundt hele vejen igennem.

Hjemmet

 

Hjemmet er det sted vi alle sammen finder ro og lader op til hverdagens strabadser og gøremål.  Det er her vi skaber gode minder med vores familie og venner. Hvad er det sundt hjem og i så fald, hvordan bliver et hjem sundt? Et sundt hjem er et sted, der tillader dig at slappe af og være den du er. Her er ikke noget endegyldigt facit. Måden hvorpå man skaber et sundt hjem er at gøre det personligt.

Det er muligt at skabe et sundt hjem ved at dekorere det med genstande der har en eller anden form for affektionsværdi for dig og din familie.  Det kan være i form af billeder af familie og venner der pryder væggen. Dertil kan det være genstande, som er blevet købt på unikke ferier. De rette møbler kan også være med til at give hjemmet balance, hvis der er en god stol man føler sig ekstra komfortabel i, som er perfekt placeret foran pejsen eller brændeovnen, hvis ikke man er indehaver af en lænestol, så er de mulige at finde her.

 

Økonomien

Ligesom kroppen og helbredet skal økonomien også være sund. En sund økonomi er karakteriseret ved at være stabil og man har styr på sine indtægter lige så vel som udgifter. Også de udgifter der potentielt kan komme. Det kan godt være man skal begynde at sætte penge af til julegaver et par måneder før, så man ikke står og mangler dem i december når gaverne skal købes. Hvis man gentagne gange har brug for en kassekredit, fordi forbruget er steget, er det et tegn på, at man måske ikke har den sundeste økonomi.

Ved at have en sund økonomi og balanceret økonomi får du det også bedre med dig selv. Når du køber et stykke tøj eller tager ud på restaurant og spiser, så er det med god samvittighed. En sund økonomi giver også bedre fremtidsmuligheder i forhold til at realisere sine drømme. Hvis man er så heldig at have friværdi i sine aktiver, kan det åbne for andre nye muligheder, hvilket du kan læse mere om her.

Helbredet

 

Et sundt helbred er det vigtigste i livet. Så snart vores helbred begynder at skrænte kan vores livskvalitet formindskes med hurtige skridt. En god måde at få et sundt helbred på, er ved at spise god mad med udgangspunkt i gode og sunde råvarer.  Man kan godt spise junk engang imellem, men det gør intet godt for din krop udover din hjerne bliver glad imens du spiser det. Dertil er det videnskabeligt bevist, at motion styrker ens immunforsvar. Det behøver ikke at være voldsomt intensivt, men bare et par gange i ugen er nok.

For at opsummere, er det sundhed ikke kun at spise de rigtige ting og dyrke fitness på højt plan. Sundhed skal ses som værende holistisk og det er vigtigt at få inkorporeret i alle livets facetter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *