Menu

Sundhed kommer i mange forskellige former

Leave a comment

 

Sundhed er svært at definere og kommer i mange forskellige former og nuancer.  De fleste mennesker vil gerne leve sundt, men det kan ofte være svært at få sundhed ind i en travl hver dag. Ikke desto mindre er sundhed en yderst vigtig variabel, som er med til, at vi kan leve det liv vi ønsker, hvorfor det burde være en af de sidste parametre man bør at gå på kompromis med.  Sundhed handler ikke kun om, at indtage den rigtige mængde mad, men i lige så høj grad om at have det godt med sig selv og sin tilværelse, hvorfor sundhed i princippet er holistisk. Her kommer nogle tips til, hvordan du kan implementere mere sundhed i hverdagen, som både gavner din fysiske som mentale sundhed.

 

Føl dig tilpas i hjemmet

 

Betydningen af vores hjem er der mange som undervurderer, men det er rent faktisk en yderst vigtig faktor i forhold til at føle sig sund og veltilpas. Det er vi skal lade op til morgendagens strabadser og ikke mindst være os selv. Hvis man lever en tilværelse, hvor man ofte er flyttet fra sted til sted eller har et job hvor man rejser meget, så kender man udmærket betydningen af, at have et hjem, hvor man føler sig hjemme.  Derfor er en af de vigtigste variabler i forhold til at være sund, nemlig at have en hjem, hvor man føler sig hjemme og har et tilhørsforhold til.  Udtrykket ude godt, men hjemme bedst passer i de fleste sammenhænge.

Det er selvfølgelig dybt individuelt, hvor meget der skal til før man føler sig hjemme, men ofte er det ved at have ting stående, som har en vis betydning eller affektionsværdi.  Det kan blandt andet være man selv har lavet nogle af hjemmets møbler, eller man selv har håndplukket og fået specialet lavet stiger til hemsen, hvilket man kan læse mere om her.

Grin og omgiv dig med mennesker du holder af

 

Man skulle ikke tro det, men det er videnskabeligt bevidst, at ved at grine meget og være sammen med mennesker man holder af, har positiv indflydelse på vores sundhed.  Når vi griner udløses der endorfiner i vores hjerne, som er kroppens lykkehormon.  Det er en afgørende faktor for at føle sig veltilpas, at man har et godt socialt netværk, som man kan dele sine glæder og sorger med.

Spis det rigtige, men vær ikke fanatisk

Sundhed kommer selvfølgelig også gennem maden vi indtager, hvor det er indlysende at for mange sukkerholdige produkter samt fastfood har en negativ indflydelse på vores generelle ve og vel.  Konsekvensen er mangel på energi, hvorledes vores mentale overskud forsvinder, blandt andet på grund af blodsukkeret falder drastisk ved indtagelse af for meget sukker og fastfood. Hvis man skal have et stabilt blodsukkerniveau dagen igennem, så er salater, nødder og generelt produkter med en højt mængde protein anbefales værdigt.  Dermed er det sagt, at man skal undgå fastfood og slik engang imellem, da det er vigtigt at have et sundt forhold til mad.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *