Menu

Styrk din sundhed i en kritisk tid

Leave a comment

Spørgsmålet for rigtig mange mennesker i denne coronatid har været, hvordan kan jeg undgå at blive smittet. Og svaret har lydt ens under hele forløbet, med et stærkt immunforsvar sænker du risikoen.

Derfor har vi også set, at nogle grupper været væsentlig mere udsatte end andre.

Derudover er vi blevet fortalt, at vi har det immunforsvar, vi nu engang har. Hvordan vi styrker det, er ikke noget, der indenfor nogle uger eller måneder bare ændrer sig, så du kan sikre dig immunitet.

Det handler om et sundere liv. Det handler om at styrke den måde, du lever på. Det handler ikke om små fiks i en svær tid.

Dit immunforsvar er forholdsvis konstant

Når det kommer til sundhed, syg og influenser er vi som samfund gennemsyret af myter og misinformation. Det kunne være husråd som, vi skal indtage mere C-vitamin, når vi er forkølede.

At det skulle styrke vores immunforsvar, at vi indtager the med citron eller generelt et overdrevet forbrug af C-vitamin, er der ingen evidens for.

Det er blot et af de områder, hvor vi fortsætter med at formidle myter, der ikke har nogen effekt andet end placebo.

Og placebo er ikke bare en nyttig og uskadelig konsekvens af disse myter eller af misinformation, den findes nemlig også i en mere negativ form. Det kunne være, når vi fejlagtigt bekymrer os for, at vi har spist noget forkert eller drukket noget, ”vi ved” er dårligt for os.

Da virker placebo altså negativt, så vi kan opleve at føle os oppustet eller dårligt tilpas, når vi gør noget, ”vi ved”, ikke er godt for os.

Så hvis du vil undgå disse uheldige konsekvenser af myter og gode råd, der i sit udgangspunkt er sat i verden for at hjælpe os i svære og syge situationer, så gå videnskabeligt til værks.

Din hverdag rykker dig fremad

Dit immunforsvar opbygger du ved generelt at have et godt immunforsvar. Det betyder, at altid skal huske dine vitaminer. Du skal huske at spise varieret. Du skal huske motion. Du skal huske din medicin. Du skal følge de råd sundhedsstyrelsen giver.

Det er vejen til et sundt liv med et godt immunforsvar.

Det betyder også, at du skal huske at genoptræne, når du har været ude for en skade. Du skal huske at komme videre, så du ikke bliver fanget med en dårlig skulder eller andre store og små skavanker resten af livet.

Du kan f.eks. søge hjælp hos Optimasport for en sportsskade.

Sundheden er vigtigere end nogensinde før

En lektion, vi alle sammen har måttet indse, er, at det giver mening at have et godt immunforsvar. At vi undgår at blive syge i ny og næ er selvfølgelig en stor gevinst for os.

At vi undgår at blive syge, når en virus som covid-19 hærger og hele verden, er en fantastisk gevinst. det stiller os med bedre forudsætninger for en anden farlig virus.

Sundhed og det sunde liv er ikke bare noget, vi læser om i dameblade og sportsmagasiner, det er det lange og værdifulde livsnødvendighed. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *