Menu

Spar penge med træpiller

Leave a comment

Alt efter alderen og typen af bolig som du har, så kan der være store besparelser at hente ved at gå over til at bruge et træpille fyr frem for et standard oliefyr. Træpiller er ikke bare godt for økonomien. De kommer også med en masse miljøvenlige fordele, der gør at din bolig mere bæredygtig. Det er ikke alle, der er bekendte med fordelene ved at benytte sig af træpiller. Vi har derfor samlet en lille guide for at give dig et indblik i, hvor meget du kan spare ved at gå over til træpiller. Læs med forneden.

Dette skal du vide om træpiller

Overvejer du at gå over til træpiller, som en alternativ varmekilde til din bolig, så er der nogle få ting, som du burde vide i forbindelse med det praktiske. Vedligeholdelsen af et træpille fyr er let og kræver kun, at du ca. en gang om ugen, eller hvad behovet kræver, fylder en pose træpiller i dit installeret fyr. Afbrændingen af disse piller efterlader noget aske, der skal fjernes fra tid til anden. Derudover skal du være opmærksom på, at resterne af disse træpiller kan sætte sig fast, og skal derfor have en let rengøring engang imellem. Det kræver blot en lille investering i et fyr og nogle træpiller, og så er du i gang.

Den miljørigtige løsning

Træpiller er en miljøvenlig opvarmning til din bolig. Dette kommer af, at det er en bæredygtig og CO2 neutral energikilde. Grunden til at det er en neutral energikilde, er fordi, at træet opsuger den samme mængde CO2 under væksten, som det udleder ved selve afbrændingen. Dette betyder, at hver gang du fylder træpiller på dit træpille fyr, så er du med til at gøre noget, der er lidt bedre for miljøet, end hvis du havde brugt olie eller gas.

Så meget kan du spare

Træpiller er ikke bare godt for miljøet, men det er også rigtig godt for privatøkonomien. Du kan godt spare mange penge ved at bruge træpiller til at opvarme dit hjem, frem for i stedet olie-, gas- eller el løsninger. Dette er især gældende i dag, hvor priserne på de fossile brændstoffer er højere, end de tidligere har været. Træpiller er typisk mere holdbare, og giver det samme varme resultat for din bolig.

En simpel guide du kan bruge som tommelfingerregel, er, at hvis du bruger ca. 2000 liter olie om året, så vil du gennemsnitlig kunne spare, hvad der svare til 10.000 kr. om året i opvarmning. Dette er især fordelagtigt for folk, der bor i større boliger, ældre huse eller på gårde, hvor isoleringen typisk ikke er den bedste.

Ønsker du at komme i gang med at bruge træpiller til din bolig, så er det godt at starte med 6 mm træpiller. Disse kan du få for hos Stampemøllen og anbefales, eftersom de har en høj brændværdi og den ideelle tæthed og længde. Den perfekte løsning til at opvarme din bolig og spare penge i processen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *