Menu

Sommeraktiviteter for hele familien

Leave a comment

Børnene har netop fået sommerferie, og eventuelle rejser har nok været planlagt i månedsvis. Om man skal en tur i sommerhus ved vestkysten, eller om man drager på ferie langt sydpå, er der noget at se frem til. De fleste danskere tager væk fra deres hjem på ferie i en enkelt uge eller to. Derfor er der stadig ledige fridage i den resterende sommerferie, hvor man passende kan lave nedenstående hverdagsaktiviteter.

Oplev byen

Det er en god idé at hoppe på cyklen, hele familien. Man behøver ikke have nogen fast destination med turen, men blot cykle rundt i byen, til strand osv. På turen kan man holde velfortjente pauser, hvor man med fordel kan købe en is i en iskiosk på turen. Ydermere kan man på forhånd pakke en picnickurv, som man kan medbringe på cykelturen. Det er nemlig hyggeligt at holde middag i det fri, om det er i skoven eller på stranden, man nyder sin medbragte mad.

Som alternativ til cyklen, kan man hoppe i rulleskøjterne, på løbehjulet, skateboard eller lign. Optimalt kan man øve sig på disse alternativer, steder hvor der ikke kommer så mange andre mennesker. Dermed kan man få frit spil til at forbedre sine færdigheder på for eksempel skateboard, før man begiver sig ud blandt mange andre mennesker.

Turist i egen by

I løbet af feriens mange fridage, kan man nå at opleve en hel masse. Man kan lege turist i egen by, for at opleve byens seværdigheder på ny. København byder for eksempel på Den lille Havfrue. Det er en skulptur på Langelinie, som skal repræsentere H.C. Andersens eventyr om Den lille Havfrue. Skulpturen er en af Danmarks største turistattraktioner, som rejsende fra andre lande kommer for at se. Ydermere byder København på Christiania, Amalienborg, Rosenborg slot osv. Man kan derfor sagtens finde noget at se, har man København som by, for ’turist i egen by’-projektet.

Tag på museum eller i zoo

Når man har cyklet byen tynd, kan man som aflastning for de fysisk krævende aktiviteter, tage i zoologisk have eller på museum. Her går man som oftest også meget rundt, og man får dermed alligevel bevæget sig, men i lettere grad end for eksempel ved cykling.
I ferier har museer ofte specielle udstillinger og aktiviteter til børnefamilier, da det er der, de fleste familier har muligheden for at tage dertil. Lige ledes byder zoologisk have på et hav af dyr, der, om sommeren, som regel går udenfor – i modsætning til koldere temperaturer, hvor dyrene går indenfor. Derfor kan det være lidt sjovere at tage i zoologisk have om sommeren.
Museum eller zoologisk have er som regel heldagsaktiviteter, hvorfor det er ideelt at invitere hele familien med på tur. Det gælder også børnenes bedsteforældre, da de sikkert med glæde vil tilbringe en hel dag med børn og børnebørn. Nogle ældre mennesker finder det desværre anstrengende at gå rundt en hel dag, specielt i bagende sol. Derfor kan man med fordel investere i hjælpemidler fra kørestol.com, så hele familien kan få en god dag i for eksempel zoologisk have eller på museum.

Om man cykler rundt i byen for at få en is, for at se byens seværdigheder – eller i stedet bruger dagene i zoologisk have og på museum, vil man uanset valg, få bevæget sig. Det er en fordel at få presset fysiske aktiviteter ind i hverdagsaktiviteter med familien, da de så virker sjovere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.