Menu

Skal du være bange for WIFI-stråling?

Leave a comment

For et par år siden lavede fem folkeskoleelever et forsøg, hvor de placerede en router ved siden af noget karse, for at se hvordan det bliver påvirket. Det endte med at karsen døde, og det blev delt heftigt på de sociale medier og skabte en voldsom debat.

Mange blev bekymret for, om de helt skulle undgå WIFI-routere og skærened på deres mobilforbrug om natten.

Især børnefamilier blev nervøse for, om det nu også var sikkert at lade sine børn have adgang til mobiltelefonen om aftenen, eller om de skulle sætte den på flytilstand hver nat, og om wifi routeren skulle slukkes.

 

Ingen konklusioner på området

Debatten fik videnskab.dk til at kigge nærmere på historien, så folk kunne få svar på, om de skulle være bange for WIFI-stråling.

Her nævner de to store forskningsresultater fra henholdsvis Sverige og Danmark, hvor det svenske konkluderede, at der var øget risiko for at udvikle hjernekræft med massiv brug af mobiltelefon. I det danske kom man frem til, at der ikke var nogen fare. Udfra et videnskabeligt udgangspunkt, var det danske forskningsresultat bedre lavet, og derfor hælder videnskab.dk mod, at mobilsignaler er ufarlige.

Når de kigger på karsen og WIFI-signal, er det svært at konkludere noget, da der er mange faldgrupper i folkeskoleelevernes forsøg. Biologiprofessor Poul Erik Jensen fra Institut for Plantebiologi og Bioteknologi på Københavns Universitet udtalte, at karse er meget følsomt.

Det betyder, at det kan være varmen for routeren, som har gjort hele forskellen for karsen, og derfor er det svært at konkludere det store.

Intet tyder på, at du skal være bange for dit WIFI-signal.

 

Sådan kan du undgå WIFI-signal

Det er ikke så let at undgå WIFI-signal i dag, da tablets, mobiltelefoner og nye bærbarer kun  kan komme på internettet via trådløst signal.

Hvis du gerne vil mindske eller helt undgå brugen af WIFI-signal, skal du købe en computer, hvor du har mulighed for at tilkoble et netværkskabel. Alle stationære computere og de fleste bærbarer har denne mulighed.

På den måde skal du blot have en router, som ikke giver mulighed for WIFI-signal, og så hiver du et netværkskabel fra din router til din computer. Du finder alt, du skal bruge inden for netværkskabel lige her.

Fordelen ved at bruge et netværkskabel er også, at du får fuld udbytte af hastigheden på dit internet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *