Menu

Skab en sund hverdag som børnefamilie med disse tips

Leave a comment

Som børnefamilie er der ofte meget at se til i løbet af en travl hverdag og selvom de fleste børnefamilier gerne vil have fokus på at skabe en sund hverdag, er det ikke altid der er overskud til det. En sund hverdag handler om flere forskellige ting, hvilket du kan læse mere om i denne artikel, hvor vi har samlet 3 tips til, hvordan I skaber en sund hverdag som børnefamilie.

Læg en madplan og få overblik over aftensmaden

Det første, som er afgørende for at skabe en sund hverdag er den daglige kost. Sundhed handler i høj grad om hvad vi spiser og hvor meget af det. For at skabe en sund hverdag handler det derfor om at lave sunde hovedmåltider og finde sunde snacks til når sulten fx melder sig om eftermiddagen.

Det er specielt vigtigt at have fokus på sund aftensmad, da det for mange er hovedmåltidet i løbet af en dag. Hos mange familier er aftensmaden dog et stresset punkt på dagsordenen, hvor der helst skal laves noget hurtig mad. For at gøre aftensmaden mere overskuelig og derved få nemmere ved at lave sunde retter kan I lave en madplan.

Men en madplan ved I på forhånd, hvad der skal laves og det gør det nemmere at komme i gang med tilberedning af den sunde aftensmad. Når I laver madplanen kan I en gang om ugen sætte jer sammen, hvor I har god tid og finde sunde opskrifter til den kommende uge og på den måde slippe for at stå med spørgsmålet hver aften. I kan med fordel samtidig planlægge hvem der står for at lave maden hvilken dag, så der kommer overblik over det hele.

 

Få motion ind i hverdagen

Næste punkt for at skabe en sund hverdag som børnefamilie handler om at få motion ind i hverdagen. Det er ingen hemmelighed at motion spiller en stor rolle for hvor sunde vi er i hverdagen. I mange familier er der dog ikke tid til at tage et par timer i det lokale fitnesscenter eller bruge lang tid på motion på andre måder.

Det er derfor en stor fordel at få motion til at være en del af hverdagen ved fx at tage cyklen til supermarkedet. I kan sagtens tage børnene med ned at handle ind, hvis I kigger efter gode pigecykler eller drengecykler så børnene får en god mulighed for at cykle sammen med jer.

Hvis jeres børn ikke er så store endnu kan I fx løbe imens børnene cykler ved siden af og på den måde er der gode muligheder for at dyrke motion sammen med børnene.

I kan også tage på gåtur hele familien et par gange om ugen. En gåtur er god motion hvis I vælger et rask tempo, og det er samtidig en god måde at være sammen på som familie.

 

Gå efter økologiske produkter

Det sidste tip til at skabe en sund hverdag handler om at gå efter økologiske produkter. Mange forældre ønsker det bedste for deres børn, og her er det vigtigt at vælge de økologiske produkter da det uden tvivl er sundest for os alle.

Økologisk handler først og fremmest om mad, men I kan også vælge økologiske løsninger mange andre steder. Det er fx en fordel at vælge produkter til personlig pleje der er svanemærket, da det er din sikkerhed for at et produkt er fremstillet uden dårlige kemikalier og med fokus på din sundhed.

Hvis I har helt små børn kan I vælge at bruge økologiske stofbleer, da de er bedre for baby end de traditionelle engangsbleer, og så er stofbleer samtidig også bedre for miljøet.

På samme måde kan der være mange andre steder i jeres hverdag, hvor I kan få mere økologi ind og dermed skabe en sundere hverdag for jer selv og jeres børn.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *