Menu

Sådan får du en smertefri tur til tandlægen

Leave a comment

En tur hos tandlægen kan virke som et uoverskueligt projekt for mange. Dette kan både skyldes den dyre pris samt en frygt for tandlægebesøg, som mange bærer rundt på. Hvis du går og undrer dig over, hvordan du kan gøre dit næste besøg hos tandlægen så smertefrit som muligt, kan du måske blive lidt klogere her. Der findes nemlig forskellige ting, man kan gøre, som kan gøre tandlægebesøget til en mere positiv oplevelse, hvis du lider af tandlægeskræk.

Plej dine tænder godt

Det vigtigste, som gælder helt generelt, er at du skal huske at vedligeholde en god mundhygiejne. Dette er forebyggende for din tur til tandlægen, og så behøver du måske heller ikke tage til tandlægen så tit. Hvis du plejer dine tænder godt, er chancen for at du skal have foretaget et indgreb hos tandlægen dermed også mindre. Sunde tænder er derfor altid vigtigt at prioritere, selv hvis man ikke skal til tandlægen lige foreløbigt.

Snak med din tandlæge

Hvis du går rundt med en tandlægeskræk, er det også et godt råd at snakke med din tandlæge om dette inden. Hvis du fortæller din tandlæge, hvordan du har det, og hvad du er bange for, kan tandlægen hermed have bedre mulighed for at hjælpe dig og gøre det til en god oplevelse. Det er f.eks. tit smerter, som mange er bange for hos tandlægen, og her findes forskellige metoder, hvor dette kan undgås. En konsultation med tandlægen kan derfor give dig ro i maven og en større tryghedsfølelse, inden du skal behandles.

Få tandlægen til at forklare behandlingen

Noget andet der kan hjælpe, hvis du har tandlægeskræk, er at få tandlægen til at forklare behandlingen for dig. Det er tit ubehageligt, hvis en tandlæge står og roder i ens mund uden at man forstår, hvad der foregår. Derfor kan det være hjælpsomt at få forklaret behandlingen, så man forstår hvad tandlægen laver. Herudover er det også vigtigt at spørge tandlægen, hvad man skal være opmærksom på efter behandlingen. Nogle mennesker oplever måske smerter, fordi de ikke ved, at de skal være ekstra opmærksomme på mundhygiejne eller andet efter behandlingen. Du kan dermed få aflivet frygten for smerter i tænderne ved at tage de rette forholdsregler ved behandlingen.

Overvej om du har brug for fuld bedøvelse

Nogle mennesker foretrækker at komme under fuld narkose, hvis de skal gennemgå en behandling hos tandlægen. Denne mulighed kan være en fordel, hvis du er så angst for behandlingen, at det næsten ikke er muligt at foretage behandlingen under lokalbedøvelse. Beslutningen om fuld bedøvelse er noget, du skal konsultere dig med din tandlæge om. Hermed kan i komme til en fælles beslutning om, hvad der er bedst at gøre ved din behandling. Det er helt op til dig selv at vælge fuld narkose, men det kan være en fordel, hvis du ellers ikke føler dig tryg ved behandlingen. Herudover kan man også aftale større behandlinger ved fuld narkose, da man kan nå at behandle flere tænder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *