Menu

Sådan bevarer du helbredet, når du skal rejse til udlandet

Leave a comment

Det er altid vigtigt, at du sørger for at passe godt på dig selv og på dit helbred, så du kan være sikker på, at din krop er i den bedst mulige stand til at kunne passe på sig selv. Når du skal til udlandet, er det helt det samme – dit helbred er vigtigt. Så hvordan passer du bedst på det, når du skal rejse?

Undersøg rejsemålet godt hjemmefra

Særligt hvis du skal rejse til et ikke-vestligt land, er det en god idé at være godt forberedt hjemmefra, inden du rejser af sted. Der er meget information at hente online om de mange forskellige forbehold, du bør tage, inden du tager af sted på rejsen.

Noget af det vigtigste, du skal holde øje med, er om du anbefales særlige vaccinationer, inden du tager af sted. Der er visse dele af verden, hvor der stadig er risiko på at få sygdomme, som vi enten har udryddet her i Danmark eller som vi ikke kender til. Disse sygdomme kan være farlige at få, og derfor er vacciner inden afrejse i visse tilfælde anbefalet.

Hos Blivvaccineret kan du finde information om alle de forskellige vacciner, der er relevante for dit rejsemål, ligesom du også kan bestille tid til at få de relevante vacciner, du har brug for, når du skal ud at rejse.


Det er meget vigtigt, at du tager helbredet alvorligt, når du skal rejse til andre områder af verden, men vaccinerne er de vigtigste, så du ikke ender med at komme hjem med en alvorlig sygdom.

Hold øje med, hvad du indtager

I mange andre dele af verden er det en god idé at holde øje med, hvad du indtager. Eksempelvis er det de færreste lande, der har sundt vand i hanen, som du ser det her i Danmark, og derfor er det en langt bedre idé, at du køber vand på flaske til at drikke og undgår at drikke vand fra hanen i udlandet.

Det samme gælder, når det kommer til mad. Det er generelt set sikkert at spise på mange restauranter i udlandet, men hav altid øje for, om de har fået gode anmeldelser og om der virker til at være rent derinde. Hvis du ikke føler, der er rent, er det bedre at finde en anden restaurant end at tage chancen.

Derudover skal du også holde øje med vejret. Hvis du er rejst til et meget varmt og tropisk land, er der en risiko for, at du kan blive slemt solskoldet. Derfor bør du altid have masser af solcreme på med høj faktor og holde dig væk fra solen, når den står højest på himlen. Ved at følge disse helt simple retningslinjer, kan du passe godt på dit helbred, når du er ude at rejse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *