Menu

Sådan behandler du 3 typiske sportsskader

Leave a comment

Vil du vide hvilke der er de tre mest typiske sport skader, og hvordan du behandler dem? Her giver vi en guide, til hvad du skal gøre, hvis du har en af disse tre skader.

Hvis du har dyrket sport, om det er på højt eller lavt niveau, så har du sikkert prøvet at have en sport skade. En sport skade er rigtigt irriterende, hvis man gerne vil blive ved med at dyrke ens sportsgren. En sportsskade holder dig ude for en sportsgren i flere uger. Dertil skal den enten genoptrænes, eller den skal behandles, eller begge dele.

Læs med her, hvis du ønsker at finde ud af, hvordan du bedst behandler de tre med typiske sportsskader.

Hvad gør man ved en tennisalbue?

Hvis du har spillet tennis, badminton eller håndbold, så er det meget normalt, at du har fået en albueskade. Denne skade kaldes en albueskade. En tennisalbue behandles, ved at du får tildelt en klump, der mest af alt mener om modellervoks. Klumpen skal du forme i hånden, for at den stille og roligt. Her bruger du dine sener i albuen. Dertil skal du bruge forskellige øvelser, disse kan du finde ved at søge på ”Tennisalbue” på Google. En af øvelserne er at krølle et stykke avispapir sammen i en hånd. Det hjælper også på at aktivere senerne i albuen. Det er altid en god idé, at gå til din egen læge eller en fysioterapeut, for at få hjælp til hvordan du genoptræner dem igen.

Har du haft en brækket ankel?

Fodbold er Danmarks nationalsport, det er den sport allerflest danskere spiller med over 329.000 medlemmer.

Mange fodboldspiller har oplevet at brække deres ankel. Efter at have brækket en ankel, er det meget svært at komme tilbage til den form, man var I inden man bliver stadet. Da en brækket ankel tage mindst 6 uger at hele. Ved børn heler knoglerne hurtigere end ved ældre. Efter de 6 uger heling kræver det en del genoptræning, så din ankel bliver klar igen til at spille. Når du er tilbage på træningsbanen, kan det godt være, at du skal tage det med ro til at starte med. Mange oplever at de ikke rigtig kommer tilbage i samme form efter skaden. Det er grunden til at mange lovende talenter stopper karrieren efter en slem skade.    

Kan man behandle en brækket næse?

Man kan brække sin næse til mange forskellige sportsgrene om det er fodbold, håndbold eller karate. Dog er boksning den sportsgren, hvor der bliver brækket flest legemer. Hvi man brækker næsen kan man godt gå rundt med en brækket næse, lige som man kan med andre brækkede dele af kroppen. Dog vil næsen side lidt skævt, hvilket kan føre til vejrtrækningsproblemer. Hvis du brækker din næse, er det derfor vigtigt, at du tager til en læge eller en klinik og får rettet næsen op. Hvis næsen er skæv, så bryder de næse pyramiden op, og derefter sætter den lige op igen. En klinik som har specialiseret sig i at rette næseskillevæggen op er Rhinoklinikken.dk. Dertil hjælper de også med at rette på udseendet, hvis der skal gøres noget ved den ydre næse.

Tak for at du læste med. Jeg håber du fik viden om, hvordan man kan behandle de tre typiske sportsskader.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *