Menu

Personlig hygiejne har aldrig været vigtigere end i 2020

Leave a comment

I løbet af de første to måneder af 2020 har en ny virus set dagens lys i Kina, kaldet COVID-19. Denne virus betegnes som en meget smitsom form for influenza med en indtil videre højere dødelighed end der normalt ses. Det er langt fra første gang, at der opstår nye vira i verden, men hver gang det sker, så stiller det store krav til ens personlige hygiejne. Derfor vil vi kort i denne artikel komme ind på nogle af de tiltag man selv kan tage for at forbedre sin egen hygiejne både privat og på arbejdspladsen.

1: Vask hænder oftere end du plejer

Noget af det bedste du kan gøre, hvis du ikke ønsker at blive syg eller at smitte andre med vira, er at vaske dine hænder ofte. Når du vasker hænder, fjerner du bakterier fra dine hænder og du kan derfor ikke med lige så stor risiko videregive en evt. virus til andre. Så hvis du er nervøs for at blive smittet med en virus som COVID-19, så bør du vaske dine hænder grundigt i disse tider.

2: Brug håndsprit til at fjerne bakterier

Udover at vaske hænder, så er det også en god ide at anvende håndsprit. Håndsprit desinficerer og dræber bakterier. Sæbe fjerner omvendt bakterier og snavs på dine hænder. Du bør særligt anvende håndsprit når du træder ind i nye omgivelser, hvor der er andre mennesker. Det kan både være i kantinen på arbejdspladsen eller når du træder ind i et mødelokale eller kommer hjem til din bolig efter at have været i supermarkedet eller andre butikker.

3: Sørg for at alt bestik og spisestel vaskes grundigt

Både derhjemme er særligt på arbejdspladser med kantineordninger bør man sørge for, at ens bestik og service vaskes ekstra grundigt. I laboratorier anvender man ofte et omvendt osmose anlæg, som fjerner salte og mineraler fra vandet i vores haner, som er med til at sikre, at de bliver helt rene. Derhjemme bør du være ekstra opmærksom på, om din vaskemaskine får vasket alt dit service helt rent. Sørg for at fylde godt op med salt, at rense dit filter, samt at anvende væsketabs. Overvej at skylle alt dit service under den varme hane før du sætter det i opvaskemaskinen.

4: Nys ikke i hænderne

En fjerde ting som du bør undgå, er at nyse. Dette er en meget almindelig måde at videregive forkølelse og ikke mindst influenza på til andre. Derfor bør du enten overveje at bære papirlommetørklæder eller evt. et lommetørklæde som din bedstefar sikkert har gjort. Selvom lommetørklæde kan virke ulækre for mange, særligt os der er lidt yngre, så er der isoleret set en logisk forklaring på det, hvilket er at det kan mindske smutte af sygdomme.

5: Drik ikke af andres glas

En sidste ting som du bør overveje at undlade at gøre, er at drikke af andres glas eller drikkedunke, hvis du dyrker idræt eller sport. Man kan nemt komme til at blive smittet ved at drikke af andres gals fordi der er masser af bakterier i munden og det er nem måde at videregive vira på. Der er også en meget lille men eksisterende risiko for, at man udvikler kyssesyge som er meget hårdt at komme over. Så hvis du kan, så undgå at drikke af andres glas, både derhjemme og på arbejdspladsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *