Menu

Pas på med gluten- og laktosefrie produkter

Leave a comment

Gluten og laktose findes i rigtig mange fødevarer, men gennem de sidste år er der også kommet flere og flere gluten- og laktosefri fødevarer på hylderne i de danske supermarkeder.

Det kan være dyrt at købe sund mad ind og glutenfrie fødevarer. Især hvis alt skal være økologisk, og hvis man vil være sikker på, at det man køber ikke er sprøjtet med diverse kemikalier. Alligevel kan man ikke altid vide sig sikker, uanset om man køber økologiske produkter eller ej. Det kan tage hårdt på pengepungen, og hvis man er en stor familie samt at økonomien til tider kan være lidt stram, vil et billigt lån måske være en hjælp.

Optager du et hurtigt kviklån, vil løbetiden maksimum være på tre måneder før at beløbet skal være tilbagebetalt igen. Samtidig med det, kan du låne fra 100-5000 kroner, ved få klik, og på under fem minutter.

Sundhed kan være usundt

Selvom fødevarer uden gluten og laktose ofte bliver forbundet med sundhed, kan det i nogle tilfælde også have den helt modsatte effekt, hvis du ikke er opmærksom. Mange danskere begrænser sig i dag mod gluten og laktose, hvilket er helt unødvendigt, hvis ikke du er laktoseintolerant eller glutenintolerant. De er af den opfattelse, at de tror de er sunde, hvis de kun køber gluten- eller laktosefri.

Fravælger du at spise både hvede, rug og byg, vil der være en risiko for, at du ikke får nok fuldkorn i din daglige diet, og derfor skal du tænke dig om, hvis du lever helt glutenfri. I stedet er det vigtigt at du får eksempelvis havre, hirse eller fuldkornsris, da fuldkorn er med til at beskytte os imod både brystkræft og tyktarmkræft.

Udover at det er blevet en madtrend at være både gluten- og laktosefri, vil ingen af produkterne hverken gøre dig sundere eller mere usund, men derimod kun være unødvendige penge at bruge, hvis ikke du er intolerant over for gluten eller laktose.

I de seneste år har Dansk Supermarked mærket en stigende interesse for produkterne, og derfor skal du heller ikke blive overrasket over, hvis der allerede fra årsskiftet er kommet endnu flere gluten- og laktosefrie fødevarer på hylderne. Om det er en trend, der er kommet for at blive, kan kun tiden vise.

Spiser du derfor gluten- eller laktosefrie produkter i dag, vil du forhåbentlig have fået et indblik i konsekvenserne ved helt at droppe hvede, rug og hvede ved at have læst denne artikel.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.