Menu

Pas på din hørelse

Leave a comment

Dårlig hørelse er mere eller mindre ved at blive en folkesygdom i dagens Danmark. Ifølge flere danske eksperter går de danske samfund hvert eneste år glip af indtægter svarende til 25 mia. kroner på grund af medarbejdere med dårlig hørelse, og ja det var milliarder, der blev sagt. Det er tabt produktivitet, ulykker og lignede, der er problemet. 

Dårlig hørelse er et problem, der kun vil vokse sig større og større de kommende år. VI er nemlig meget dårlige til at passe på vores hørelse. Arbejdstilsynet har i flere år slået hårdt ned på virksomheder, hvor der ikke er styr på arbejdsmiljøet, og det gælder især når det kommer til støj og høreværn. Der bliver på flere danske virksomheder testet for hvor meget konstant støj der er, så man kan træffe de rette forholdsregler og undgå høreskader hos medarbejderne.

Men det er ikke kun på jobbet, at vi får problemer med hørelsen. I vores fritid er vi slemme til at høre for høj musik i vores headsets, og i en tid hvor alle render rundt med mobile musikplatforme og earplugs, er det er meget relevant problem. Det kan godt være at man ikke føler, at musikken er for høj, men man skal huske, at lyden bliver skudt direkte ind i øregangene, så der er ikke meget til at beskytte.

 

Hvordan undgår man så problemer med hørelsen?

Man kan starte med at benytte ørepropper eller høreværn på sin arbejdsplads, hvis man arbejder i en branche med støj. Selv hvis det er kortvarige øjeblikke med høj larm, bør man benytte høreværn.

Derudover bær man skrue ned for volumen på dine musikafspillere. Man kan sagtens nyde musikken, selvom man ikke er ved at få blæst hovedet af med Bass eller et tungt beat.

Giv dine ører en pause nu og da. Har du været til koncert, på bar eller arbejdet i støjende omgivelser, så har dine ører brug for at slappe af. Lige som vores muskler efter workout eller hovedet med tømmermænd. Faktisk mener forskerne, at det kan tage 16 timer, før ørerne er kommet sig efter en støjende bytur.

 

Når uheldet er ude

Måske har du allerede en høreskade og døjer med at høre hvad der bliver sagt. I så fald bør du kontakt en ekspert og få undersøgt hørelsen. Gå ind på www.dinhoerelse.dk og se hvad der kan blive gjort for dig. Et høreapparat kan ændre dit liv ganske betydeligt til det bedre, hvis du har nedsat hørelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *