Menu

Øg dit selvværd med disse 3 tips

Leave a comment

Alt for mange danskere døjer med dårligt selvværd, der på mange måder kan ødelægge hverdagen. Det kræver meget at øge ens eget selvværd, da det er en lang proces. Men det kan lade sig gøre! I denne artikel har vi samlet tre konkrete råd, der kan være med til at øge dit selvværd.

Bliv glad for din krop

Et af de vigtigste aspekter for at kunne øge dit selvværd, er at du skal være glad for din krop. Hvis du ikke er tilfreds med hvordan du ser ud, kan det lynhurtigt starte mange negative tanker. Kroppen er derfor et godt sted at starte.

Hvis du ikke er glad for din krop, kan du starte med at tænke over, hvad præcist det er på kroppen som du ikke er tilfreds med.

Det kan være utroligt mange forskellige punkter. Men for at komme det til livs, er du nødt til at definere det.

Når du har fundet ud af hvad det er du ikke er tilfreds med er næste punkt enten at gøre noget ved det eller slutte fred med det.

Der findes mange forskellige behandlinger i dag, og der er derfor gode muligheder for at du kan gøre noget ved det, som du er utilfreds med, hvilket ofte er nemmere end at slutte fred med det.

Hvis det fx er lidt overflødigt fedt kan en fedtfrysning være en god løsning. Er det nogle ar eller strækmærker kan du overveje en laserbehandling og på den måde er der mange lignende muligheder. Du kan se mere om mulige skønhedsbehandlinger, der kan hjælpe dig med at blive glad for din krop hos klinikken Inviocare.

 

Vend de negative tanker

Tip nummer to til at øge dit selvværd handler om at vende de negative tanker. Personer der døjer med lavt selvværd har ofte mange negative tanker om dem selv, og dem gælder det om at vende for at få et bedre selvværd,

Det er bestemt nemmere sagt end gjort og det kræver både tid og øvelse.

En god måde at komme i gang på er ved at skrive nogle af dine negative tanker ned og herefter kigge på dem og prøve at vende dem til mere positive tanker, så du bliver mere positiv omkring dig selv.

Sig gerne de positive tanker højt – så bliver det nemmere at få dem til at overskygge de negative tanker.

 

Opbyg nære relationer

Et sidste punkt, du kan begynde at arbejde med er at opbygge nære relationer herunder især gode venskaber.

Gode venskaber er fantastiske til at hjælpe dig med at finde ud af hvad der er godt ved dig, så det kan overtage de negative tanker du har.

For at fokusere på dine venskaber gælder det om at invitere dine venner på besøg og tage initiativ til at være sammen med dem.

Du kan samtidig kigge efter om der er nogle nye fællesskaber som du kan melde dig ind i. Det kan fx være hvis du har en god hobby, som der findes klubber omkring, hvor du kan måde nye mennesker med samme interesser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *