Menu

Hvor skal jeg bo i København?

Leave a comment

Det er langt fra usædvanligt ar kommende tilflyttere stiller sig selv spørgsmålet, hvor skal jeg bo i København? Hvis ikke man kender København, kan det være en udfordring, at finde ud af, hvilket område af Hovedstaden man skal bosætte sig i. Kvarterene i København er langt fra ens, og det kan derfor være en fordel, at sætte sig ind i byens inddeling, inden man flytter til.

Kvarterene

København Ø – Østerbro ligger nord for Københavns centrum, og er et af Københavns mest eftertragtede boligområder. Der er en stor variation i aldersgrupperne, som bosætter sig på Østerbro. Kendetegnet ved Østerbro er bl.a. designbutikker og grønne områder. Derudover er Danmarks største offentlige park at finde på Østerbro, nemlig Fælledparken. Østerbro vil i endnu højere grad blive en attraktiv bydel, når metro stationer på Østerbro slår dørene op i efteråret 2019.

København N – Nørrebro kan prale med, at være det mest multikulturelle område i København. Derudover er kvarteret tæt på alting. Nørrebro har gennem årene udviklet sig en hel del i en positiv retning. Bydelens omdømme er steget gevaldigt, og derfor har Nørrebro udviklet sig til, at være et af de mest hippe områder i København.

København K – Vesterbro huser mange forskellige små lokale butikker, restauranter, og har et stort udbud af caféer. Kvarteret er et af de mest populære at bosætte sig i, da Vesterbro er fyldt med unge trendsættere, og ikke mindst fordi, at området er enormt tæt på hjertet af København.

Frederiksberg – Kvarteret er et af de dyreste i København, grundet populariteten. Frederiksberg er hjemmet til en stor smuk have, som er placeret lige ved siden af København Zoo. Bydelen huser en blanding af unge i lejligheder, og familier i villaer. Frederiksberg har mange shopping muligheder, og en masse restauranter og lokale caféer.

Christianshavn – I centrum af København ligger Christianshavn. Det er et af de mest eftertragtede steder at bo i København, hvilket også reflekteres på boligpriserne i området. Bydelen er en blanding af Michelin-restauranter, Operaen og dejlige caféer langs kanalen. Sidst men ikke mindst, er fristaden Christiania et enormt populært område at besøge i bydelen.

Amager – Bydelen er en integreret del af Storkøbenhavn, og har udviklet sig gevaldigt, og dermed er populariteten også kun gået i én retning. Amager er en blanding af nyere boligkvarterer, grønne områder og strand. Amager strand er en af de mest populære steder at besøge om sommeren, så der kan hurtigt blive tæt pakket. Kvarteret har enormt meget sjæl.

Boligjagt

Når du først har sat dig ind i karakteristika for de forskellige kvarterer i Hovedstaden, kan boligjagten sættes i gang. Det kan være en længere proces at finde den rette bolig i København, der er rift om boligerne og prisen er heller ikke uvæsentlig. Det kan være en god ide, at have en boligadvokat ved hånden, når den rette bolig skal vælges. Det er især en fordel, at lade en boligadvokat kigge papirer igennem, inden du sætter en underskrift på en købsaftale. På den måde kan du med god mavefornemmelse, og uden uforudsete regninger, hoppe ind i en ny fase i dit liv som Københavner.  Få mere viden om boligadvokater her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *