Menu

Hold formen ved lige hjemmefra

Leave a comment

Pandemien har ramt mange af os på konditionen. Træningscentrene har længe været lukkede. Og helt generelt har mange mistet motivationen og gejsten, som typisk skal til for at træne og holde sig i form.

Hvad enten du er en af dem, der plejede at gå i fitnesscenteret forinden corona, men som nu halter lidt på den front, eller du er en, der ikke rigtigt plejer at træne, men som nu føler sig motiveret til at prøve noget nyt, kan det være godt med nogle gode tips.

Find din foretrukne træningsform

For en rigtig bodybuilder er det vigtigt at træne på mange forskellige måder, og det er vigtigt at det er nogle bestemte muskler, du træner.

Men hvis dit mål primært er at komme i form, kan du roligt gå efter den type motion, du foretrækker. For nogen er det at løbe, for andre at cykle, eller det kan være armbøjninger, mavebøjninger og alt muligt andet.

Hvis din motion kræver, at du kommer udenfor, bliver det hurtigt for nemt at finde på undskyldninger. Dårligt vejr, løbetøjet er til vask og så videre og så videre. Derfor er det en god idé også at have en måde at dyrke motion på indendørs.

Det kan for eksempel være ved hjælp af en romaskine eller et løbebånd. Ønsker du at anskaffe en romaskine, kan det være en idé at lede på forskellige romaskine test og se, hvilke der er de bedste på markedet.

Selvdisciplin er det sværeste

Man griner typisk af midaldrende folk, der pludselig får indskydelser om at påbegynde forskellige typer træning og andre hobbyer. Så køber de en mountainbike eller et løbebånd eller en guitar, og kommer aldrig for alvor i gang med at bruge det.

Selvdisciplin er nemlig langt vigtigere end de fysiske redskaber.

Hvis man virkelig vil noget, er det derfor en god idé at starte med at udøve det på en måde, som ikke kræver at du køber de fysiske redskaber.

Det kan altså være ved at låne udstyret, eller ved først at gå i gang med nogle daglige rutiner, der kan minde om. For eksempel kan det være en idé at starte med at tage halvtreds mavebøjninger hver dag i en måned.

Lykkes du med dette, kan du så købe en romaskine, hvis du stadig har lyst til det. Det vigtigste er, at du ikke tænker, at selve udstyret kommer til at løse dine problemer. Det er kun dig selv og din selvdisciplin, der kan gøre det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *