Menu

Hold dig i god form gennem den kolde og mørke vinter

Leave a comment

Det er begyndt at blive mørkere og koldere, ligesom dagene bliver kortere og kortere. Vinterens indtog betyder også at alle de oplagte motions-aktiviteter sommeren byder på, f.eks. fodbold i parken, volley på stranden, MTB i skoven osv. osv., forsvinder. Forsvinder de selvfølgelig ikke helt, men det bliver lidt mere omfattende at tage over i parken og spille bold, fordi man nu skal pakkes ind, ligesom (det meste af) hyggen også bare forsvinder når det er mørkt og temperaturer der matcher dem i køleskabet.

Men selvfølgelig er det muligt at holde sig i god form gennem den mørke vinter – også på den sjove måde. I det følgende vil jeg komme med en række forslag til aktiviteter der gør den nemt og sjovt at holde formen og sørge for at man ikke tager for mange kg på mens man venter på sommeren.

Tag på ski- eller snowboard ferie

Så bliver det ikke meget sjovere, det er helt sikkert. Og selvom det måske virker fjollet, så er det virkelig godt for kroppen at rende op og ned ad bjerget en uges tid i Alperne. Tit opdager man ikke at man forbrænder kalorier, fordi det er så koldt, men det er ikke unormalt at man smider en 1000 kalorier på sådanne en god dag på pisterne.

Hvilken slags skier eller snowboarder man er, og hvor lang tid man er ude om dagen er med til at bestemme præcis hvor mange kalorier man smider. Læs mere om snowboarding og kalorieforbranding på Snowboard-mag.dk her.

Begynd på vægtløftning eller styrketræning

Endnu en vintersport, som er oplagt når solen ikke rigtigt skinner udenfor. Der er egentlig ikke så meget mere i det, end at melde sig ind i det lokale fitnesscenter, også ellers bare gå i gang. Med fokus på vægtløftning kan det dog bliver lidt sjovere, da man her sætter sig nogle mål om at blive stærkere – og dermed ikke bare laller rundt imellem de forskellige maskiner. Læs mere om vægtløftning her eller her.

Lav et hjemmefitnesscenter med en romaskine

Gider du ikke betale de 2-300 kr. det koster om måneden at være meldt ind i et center, eller vil du bare slippe for turen derhen og hjem hver eller hver anden dag kan man også sagtens klare det derhjemme. Man skal bare have et par maskiner.

En oplagt maskine at starte med er en romaskine, da den træner store dele af kroppen på en gang og virkelig er effektiv. Derudover er et sæt håndvægte og en bank også at foretrække – mere behøves man faktisk ikke. Læs mere om romaskiner her.

Gør vinterens træning sjovere med gadgets

Nogle synes det er sjovt at motionere, andre synes det er mindre sjovt. Derfor gælder det også om at gøre det nemt for sig selv – ved at gøre det sjovt. He kan gadgets hjælpe. Der findes sjove trænings gadgets i virkelig mange forskellige slags og typer, så det er bare at søge lidt rundt, så skal du nok finde noget for dig. Læs mere og trænings- og andre gadgets her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.