Menu

Har du symptomer på angst? Sådan kan du tackle dem

Leave a comment

Det er offentligt kendt, at flere og flere får stress, psykiske lidelser og problemer og angst. Vi er blevet mere oplyste, og samfundet har ændret sig, så mange har for travlt, vil for mange ting og føler, at de ikke kan leve op til egne og samfundets krav og forventninger til dem. Det er med til at øge bekymringen blandt folk og føre os længere hen i risikozonen for at udvikle angst, stress og depression. Er du i tvivl om, hvad angst er, og om du har nogle symptomer derpå, så læs med her.

Følelsen af angst kan være meget forskellig

Mange mennesker har angst og har oplevet flere og få symptomer på angst. Det er forskelligt fra person til person, hvordan deres specifikke oplevelse er, men der er nogle grundsymptomer, som der kommes nærmere ind på her.

Angst er en psykisk problemstilling, som kan forekomme og blive udløst af en række forskellige ting. Det kan være af traumer, bekymringer, stress og andre negative ting. Angst kan vise sig på mange forskellige måder, men for mange kan det beskrives som problemer med vejrtrækningen og en bølge af ubehag, der strømmer gennem kroppen.

Forskellige former for angst

Inden for angst findes der også forskellige former og typer. Der findes generaliseret angst, som er, når man har virkelig mange bekymringer, som er svære og kan føles umulige at håndtere. Det er altså bekymringen, der er i centrum her.

Der findes også helbredsangst, hvor man er angst for at være eller blive syg. Social angst er frygten for at være i sociale sammenhænge, som kan nedsætte livskvaliteten ved, at man undgår sociale arrangementer.

Der findes også eksamensangst, som er mere udbredt og normalt, og er hvor, eksamenssituationer opleves som meget ubehagelige, og man er meget nervøs op til og under. OCD er, hvor man har tvangstanker og bare skal gøre nogle specifikke ting i specifikke situationer.

Panikangst er hvor, man får panikanfald, og dødsangst er frygten for at dø, som mange måske har, men ved angsten fylder bekymringerne herom utroligt meget. Dertil er der PTSD, som kan udløses af traumatiske oplevelser, der kan vende tilbage.

Hvordan kan du få det bedre?

Som sagt er angst meget forskelligt fra person til person, og derfor også hvordan man kommer bedst af med angsten. Dog findes der mange gode resultater, når man behandler angsten og taler om den.

Metakognitiv behandling er især en effektiv og god form for behandling, hvor man går direkte til sagens kerne. Ved en succesfuld behandling kan man slippe af med angsten og skal ikke blot leve med den, og det er positivt for mange, at de helt kan slippe det igen.

Hvis du føler, at du kan kende mange af disse symptomer, kan det være, du skal overveje at få angst behandling og få snakket om dine følelser og problemer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *