Menu

Gode måder at overvinde angst

Mange mennesker døjer med angst på forskellige måder. Det kan skyldes mange ting, og det kan have helt forskellige konsekvenser i hverdagen. Men hvordan kommer man egentlig videre fra sin angst, og hvad er det, folk er bange for? Denne artikel giver dig lidt af svaret.

Hvis du går og døjer med angst på den ene eller anden måde, er du bestemt ikke den eneste. Rigtig mange danskere har nemlig problemer med, at de frygter nogle ting, som går dem på i hverdagen. Det kan fx være:

  • Uhyggelige eller overnaturlige film som fx Twilight. Det kan også være realistiske film, hvor det hele bliver for livagtigt
  • Mange mennesker er bange for forskellige dyr. Det kan være alt fra store hunde til små kryb som edderkobber eller biller
  • Frygten for at komme til skade. Det er et stort problem for mange, at de hele tiden går på listefødder, fordi de er bange for at komme til at slå sig. Det kan virke hæmmende, når man skal have en hverdag til at fungere
  • Mørke. Det er selvfølgelig en klassiker, men det er faktisk et seriøst problem for mange, at de frygter mørket.

Vil du læse mere om, hvordan man overvinder sin frygt, så klik ind for at læse mere om angst.

Men hvordan kommer man så over disse forskellige former for angst? Der findes ikke ét rigtigt svar, men her kommer nogle bud på, hvad man kan overveje.

Se frygten i øjnene

Der er ikke noget, som virker mere effektivt mod angst end at hanke op i sig selv og se frygten i øjnene. Det er selvfølgelig nemmere sagt end gjort, men faktisk behøver det ikke altid være så svært. Hvis du fx er bange for uhyggelige film, så sæt den værste på, imens solen skinner udenfor, og dine venner er omkring dig. På den måde vil du måske indse, at det ikke er så uhyggeligt, som du havde forestillet dig tidligere.

Tænk rationelt

Det er også altid en god idé at prøve at tænke fornuftigt. Det er selvfølgelig ikke altid så nemt, men det kan være en god ting at tvinge sig selv til det. Inderst inde ved du nok godt, at der ikke sker dig noget, når filmen er uhyggelig. Du ved nok også godt, at mørket ikke betyder, at der kommer til at ske dårlige ting. Sæt disse tanker ind i hovedet på dig selv, så du vænner dig til at tænke rationelt.

Tal med andre om det

Det er effektivt at tale med andre om, hvad man er bange for. Ofte vil det munde ud i, at du indser, at det egentlig er lidt fjollet, og måske har dem, du taler med, også nogle ting, de er bange for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *