Menu

Find den sportsgren der passer til dig

Leave a comment

Der findes mange forskellige sportsgrene, så hvis man er til sport, så er der mange muligheder for at vælge den sportsgren som passer til en. Det er fodbold som er Danmarks nationalsport, fodbold bliver spillet mange steder både i skolegården, til fodbold, på fodboldskoler og til firmafodbold. Du kan læse i artiklen lidt om fodbold, og det vilde marked der er for fodboldspillere. Hvis fodbold ikke er noget for dig, så er der også håndbold, som danskerne er ret så gode til. Her har vi vundet europamesterskabet og verdensmesterskabet både på herresiden og på damesiden.

Fodbold

Der findes mange forskellige sportsgrene, den mest udbrede sportsgren i Europa er fodbold. Fodbold er i dag Danmarks nationalsport med over 320.000 aktive medlemmer. I Danmark er der mange børn og unge, der spiller fodbold rundt omkring i Danmark for at få motion og være sammen med vennerne. Dertil er der også den gruppe af børn og unge, der spiller på eliteniveau med håbet om at blive professionel fodboldspiller, og på den måde kan leve af det. Det er dog de færreste, der kommer til at leve af fodbolden.  Da der er så mange der spiller fodbold, og der er kun 20 mand på landsholdet, derudover er der kun 14 klubber i superligaen med trupper på 20 mand hver. Derfor er nåleøjet ikke så stort for de små drenge og piger der drømmer om fodboldlivet. Når man først er oppe i den kaliber, som superligaspillerne er, så får man en rigtig god månedsløn. Det bliver dog endnu mere når en fodboldspiller bliver solgt til udlandet, den dyreste spiller i den tyske bundesliga har en værdi af 100 millioner euro. Derfor er det en sport, hvor der kun kommer flere og flere penge i grundet at flere klubber bliver købt af olie billionærer fra de arabiske lande. Det resulterer i at klubberne får et større rådighedsbeløb til at købe spiller for. Derfor stiger prisen på fodboldspillere generelt specielt de dyreste af dem, dem som alle klubber vil have. Neymar er den fodboldspiller som er blevet solgt for det største beløb, med de 222,00 millioner Barcelona solgt ham for til Paris.

Håndbold

Håndbold er også større sportsgrene her i Danmark. Mange danske børn og unge spiller håndbold, der er dog større mulighed, for at få et gennembrud indenfor håndboldverdenen end indenfor fodboldverden. Da der er ikke, er lige så mange, der spiller håndbold, som der spiller fodbold. Dog kan du heller ikke blive solgt for lige så mange penge som håndboldspiller. Da der ikke er de samme penge i denne sport. Det er der ikke af flere grunde, en af disse grunde er, at der ikke er rigmænd der opkøber håndboldklubberne. Dertil får håndboldklubberne heller ikke de samme høje reklamepenge, som fodboldklubberne får.

Andre sportsgrene

Der er mange andre sportsgrene også, så man kender til såsom dans, cykling og e-sport. Mange børn og unge danser, her er der mange muligheder, for at finde en dans som passer til en. Det er de klassiske standarddanse, og så er der også de lidt nyere danse såsom hiphop. Mange unge og ældre enten går til cykling eller cykler på deres racercykler i fritiden. Det er en sportsgren, som er lidt dyrere, da cykle er ret dyr i sig selv, dertil skal man også købe cykeltøj og cykelsko. Derfor er det en sportsgren, mange ældre mænd starter på for at holde sig i form, da man kan nørde med meget af udstyret. Du kan følg med i mange sportsgrene på ZibraSport.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *