Menu

Få ro i sindet med en dygtig boligadvokat

Leave a comment

Køb og salg af bolig er en kompliceret opgave. Det kræver fokus, og det er svært at koncentrere sig om andet, når man står i situationen, hvor man skal forhandle købspris og forberede de formelle krav såsom udfærdigelse af skøde og afregning med ejendomsmægleren.

Dog er der en måde, hvorpå du kan forsimple hele processen og måske endda ende med et endnu bedre resultat, end du først havde håbet, og hvis du læser med her i artiklen, vil du hurtigt få et indblik i hvordan.

Din personlige rådgiver

En boligadvokat sikrer dig alle fordelene ved en advokat, men bare til en fornuftig pris. Med det menes der, at boligadvokaten er en personlig rådgiver, man kan have tillid til. Han eller hun varetager alene dine interesser, og man kan således være forsikret om, at der ikke er nogen skjult agenda.

I praksis fungerer en boligadvokat på den måde, at han eller hun rådgiver dig som køber eller sælger gennem hele processen. Det indebærer, at boligadvokaten kigger kontrakten igennem og kommer med inputs til, hvad der virker optimalt, og hvad der ikke gør. Indeholder kontrakten eksempelvis nogle uacceptable vilkår eller forbehold, som i dine øjne virker meget normale, vil boligadvokaten gøre dig opmærksom på disse, og rådgive om hvorledes det er noget, man skal acceptere eller forsøge at få ændret. Derudover foretager boligadvokaten også alle de formelle processuelle forhold såsom tinglysning, afregning med mægler og finpudsning af den færdige kontrakt. Men selvom det virker som nogle ganske enkle opgaver, man hurtigt selv kunne lave, er det faktisk noget, der ofte kræver ekspertise og erfaring. Se eksempelvis en fagkompetent boligadvokat ved at klikke på dette link.

Boligadvokat vs. ejendomsmægler

Den helt store forskel ved en boligadvokat sammenlignet med en ejendomsmægler er, at boligadvokaten er en uvildig rådgiver, der ikke har nogen speciel interesse i, at du ender med et hussalg eller –køb. Boligadvokaten er din rådgiver, og han eller hun vil altid rådføre dig til at gøre, hvad boligadvokaten ud fra et fagligt synspunkt mener, er mest optimalt.

En anden forskel i forhold til ejendomsmægleren er også, at man har en større frihed til at vælge den boligadvokat, man selv finder mest egnet. Man skal altså ikke føle sig presset til at vælge en speciel ejendomsmægler, men man kan frit vælge eksempelvis den første og den bedste boligadvokat, man støder på, når man laver en simpel Google-søgning. Det anbefales dog, at man som minimum sammenligner et par kandidater, inden man vælger, da man derved får den løsning, der er allermest velegnet. Du behøver ikke tage hensyn til dit lokalområde, men du kan derimod vælge en boligadvokat fra hele landet, hvis du finder en i København, som du hellere vil have end dem, du har fundet i eksempelvis Nordjylland.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *