Menu

Få mere ud af din træning med proteinpulver

Leave a comment

Hvis man går meget op i sin træning, så har man helt sikkert også hørt om de forskellige kosttilskud på markedet. Der findes rigtig mange myter om, hvad disse kosttilskud er, hvad de gør, og hvem der bør anvende dem. Det som der er allermest snak om, er proteinpulver.

Proteinpulver består oftest af valleprotein, og kan blandes op med mælk, vand eller juice, som man derfor indtager i flydende form efter endt træning. Mange mennesker tror, at proteinpulver kun bør anvendes af bodybuildere, og at almindelige mennesker slet ikke har brug for ekstra protein. Det er dog ikke sandt. Hvis man ofte træner, kan man få stor gavn af at anvende proteinpulver.

Hvorfor skal man anvende proteinpulver

Der findes mange forskellige kosttilskud, heriblandt proteinpulver som er et af de mest populære kosttilskud på markedet. Proteinpulver er nemlig rigtig godt at anvende, hvis man ønsker at øge sin muskelmasse.

Musklerne er opbyggede af protein, som består af aminosyrer. Forskellige aminosyrer spiller en afgørende rolle i mange vigtige processer i kroppen. Ikke-essentielle aminosyrer bliver dannet i kroppen, mens essentielle aminosyrer skal tilføres gennem kosten. Derfor er det vigtigt, at man dagligt indtager en god mængde af disse aminosyrer. Ved at tilføre kroppen ekstra protein efter træning, er man derved sikker på, at kroppen har tilstrækkeligt med protein, til at kunne opbygge ny muskelmasse.

Det er ikke kun folk, der styrketræner, som vil kunne have gavn af større muskelmasse. Ved at forøge muskelmassen kan man også forøge sin styrke, og det kan gavne langt de fleste sportsudøvere i stort set alle sportsgrene. Så uanset om man er fodboldspiller, svømmer, badmintonspiller eller langdistanceløber, kan man med fordel anvende proteinpulver efter sin træning.

Almindelige mennesker kan sagtens få dækket deres proteinbehov gennem en sund og varieret kost. Hvis man derimod træner meget, og gerne vil opbygge muskelmasse, har kroppen dog brug for ekstra protein. Modsat for eksempel at spise ekstra meget kylling eller fisk har proteinpulver den fordel, at det er praktisk og nemt at kunne medbringe overalt. Det tager også kun sekunder at blande pulveret op med vand eller mælk, og så er det langt billigere i længden, end hvis man for eksempel skulle spise ekstra meget kød.

Hvor kan man købe proteinpulver

Proteinpulver kan købes mange steder på nettet, og der findes rigtig mange hjemmesider, der specialiserer sig i kosttilskud til sportsudøvere. Proteinpulver kan fås i mange forskellige varianter og med forskellige smage, blandt andet chokolade, vanilje og jordbær. Man kan derfor vælge en eller flere varianter med de smage, man bedst kan lide. Efterhånden kan man også købe proteinpulver i mange dagligvarebutikker.

Der findes også mange andre varianter af proteintilskud. For eksempel kan man finde et stort udvalg af proteinbarer, der er nemme at have med i tasken til træningen. Der er også opstået et marked for blandt andet chokolade med tilsat protein, brød med protein, proteinchips og deserter med højt proteinindhold. Og markedet vokser stadig, så der er utroligt mange sjove muligheder inden for kosttilskud, som man med fordel kan afprøve.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *