Menu

Få fokus på sundhed og velvære i det nye år

Leave a comment

Et nyt år er startet, og det betyder for mange, at de er startet på diverse nytårsforsæt, som de ihærdigt kæmper for at holde. Men det behøver ikke at være stramme kure, hvor du ingenting må spise, der skal hjælpe dig i det nye år.

Det kan også være, du i stedet gerne vil have fokus på dit generelle velvære og din sundhed uden at skulle sætte alt for store begrænsninger for dig selv i din hverdag.


Hjælp dig selv til at dyrke mere motion

Det kan være, det er utrolig svært for dig at komme ud af fjerene om morgenen for at få dyrket noget motion inden studie eller arbejde – eller at du altid kommer hjem helt uden energi, når du har fri, at træning kan virke så uoverskueligt.

For at bryde denne onde cirkel, hvor du aldrig har tid eller overskud til at træne, er det eksempelvis en god idé med en træningspartner. Det kan være, du kan lave en aftale med en ven, hvor I fastsætter en dag i ugens løb – eller måske flere – hvor I altid træner sammen på et bestemt tidspunkt.

Måske har du ikke lige nogen i din omgangskreds, der er interesseret, eller måske passer jeres daglige skemaer ikke.

Her kan det være vejen frem for nogle at tilmelde sig en holdsport, da du herved vil du føle, at du skal komme hver gang. Det kan være den form for ”tvang”, som kan hjælpe dig med at komme i gang.

Men måske er det heller ikke nok – måske skal der lidt mere drastiske metoder til. Her tænkes der på en personlig træner. Ved at hyre en træner, der kun fokuserer på dig, bliver du hele tiden presset til dit yderste og kan ikke springe over, hvor gærdet er lavest.

Husk, der er mange forskellige motionsformer, så vælg den, der passer bedst til dig. Nogle foretrækker at træne på et hold, mens andre helst vil dyrke motion alene. Samtidigt er høj intensitet noget, som nogle foretrækker, hvorimod det mere rolige yoga og pilates, kan være at foretrække for andre.

Ved at vælge den motionsform, du finder mest interessant og givende, vil det være lang nemmere at motivere dig selv til at fortsætte.

 

Forkæl dig selv og øg din velvære

Det er ikke kun motion, som kan hjælpe dig til mere sundhed og velvære. Ved at forkæle dig selv og omgive dig selv både med folk, du holder af, og ting du kan lide, kan du også øge dit velvære – og det kan hjælpe på dit humør og generelt gøre dig mere positiv.

Det kan være, du skal sætte mere tid af til familien eller nogle bestemte veninder, hvis det er dem, der gør dig glade.

Det kan også være, at du elsker økologi, og det er noget, som du vægter højt og sætter stor pris på. Måske er det økologisk mad eller lækre økologiske hudprodukter, hvor du virkelig føler, at du sætter selvforkælelsen højst.
Det kan også være, at det er børnetøjet, som skal være så komfortabelt og lækkert som muligt, og du har det bedst med det er ØKO-TEX certificeret som for eksempel kan findes her. Det kan netop være produkter, som skåner miljøet mest, du i det nye år vil gå mere op i.

Det behøver altså nødvendigvis ikke være sundhed og velvære for dig selv, men også dit barn og din omverden.

 

Få mere energi

Det er ikke kun elementer som motion og en god nattesøvn, der kan hjælpe dig med at få mere energi. Som du nok har hørt en milliard gange, har kosten også en stor betydning. Det hele behøver dog ikke være så kedeligt og tørt, som du måske går rundt og tror.

Nogle gange kan det gøres simpelt at udskifte de usunde madvaner til noget mere energirige og sunde alternativer.

Eksempelvis skal de hvide morgenboller måske udskiftes med nemme hjemmelavede fuldkornsboller. Måske er det det sædvanlige fredagsslik, der skal udskiftes fra at være cola, chips og pizza til rodfrugtechips, som nemt kan lavede, hjemmelavet sund skyr is eller de helt almindelige gulerods- og agurkestænger, som bliver lidt nemmere at få ned med en god guacamole ved siden. Det samme gør sig gældemde, når du tager ud at spise. Flere og flere restauranter har indset at kunderne i stigende grad efterspørger sund mad og derfor vælger flere og flere at prioritere dette i deres udvalg. En af disse er Jensens Bøfhus, der blandt andet har lanceret en lang række nye retter og koncepter, herunder deres egen sunde takeaway – og der kommer nok flere nyheder i løbet af året. Hvis du gerne vil få ekstra gode fordele på Jensens Bøfhus, kan du også overveje at melde dig ind i Club Jensens, hvor du får særlige medlemstilbud og nyheder om nye retter og koncepter. Du finder deres tilmelding på denne side.

Der er flere måder, hvorpå du kan forebygge, forbedre og øger dit velbefindende, dit velvære og din sundhed, så det er bare om at komme i gang med lige netop de tiltag, du selv føler, du kan inddrage i din hverdag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *