Menu

Energibarer – Hvad er fordelene?

Leave a comment

Er du også helt drænet for energi efter en lang arbejdsdag, hvor løbeskoene står og venter? Du vil gerne afsted, men du har ikke mere energi tilbage. I disse situationer kan en energibar blive din nye bedste ven.

Hvad er en energibar?

En energibar er lavet til at tilføje energi til din krop. En energibar består mest af kulhydrater modsat en proteinbar, der består mest af proteiner. Kroppen får det meste af sin energi igennem kulhydrater, du får derfor en bedre ydeevne, jo flere kulhydrater du indtager. Der er derfor også en sammenhæng mellem din træningsintensitet, og hvor meget kulhydrat din krop forbrænder.

Hvad indeholder en energibar?

Som nævnt indeholder en energibar kulhydrater. Udover kulhydrater består energibarer også af protein og fedt, men det er altså kulhydrater, de består mest af. Helt bestemt to slags kulhydrater – disakkarider og polysakkarider.

Disakkarider stammer fra forskellige sukkerformer, herunder frugtsukker, druesukker og mælkesukker. Disse kulhydrater er flydende.

Polysakkarider er faste, og det er dem, der binder energibarerne sammen. Disse kulhydrater kommer fra eksempelvis kartofler, havregryn og ris.

Udover protein, fedt og kulhydrater består energibarer typisk også af forskellige aromaer for smagens skyld, salte og antioxidanter i form af forskellige slags vitaminer.

Hvornår skal en energibar indtages?

Det tager ikke så lang tid at fordøje en energibar, og du skal derfor gå efter at indtage baren omkring 1 times tid før din træning for at få mest ud af energibaren. Energibaren kan også spises efter eller din træning, fordi din krop skriger efter kulhydrater, som den forbrænder under en træning.

Det er ikke en god ide at begynde at spise energibarer, hvis din træning ikke er intens, da energibaren ellers ikke har en optimal effekt. En energibar indeholder kalorier, og hvis du ikke træner, vil den blot tilføje flere kalorier til dit daglige indtag. En energibar er også god at have med i lommen på for eksempel sin cykeltur. Når man mærker trætheden, og at musklerne ikke længere vil samarbejde, er det typisk på grund af væskemangel eller mangel på kulhydrater, og så kan energibaren give et skud energi. Energibarer kommer i mange forskellige varianter, så du kan med garanti finde nogle, der passer til dig og dine præferencer. Køb energibarer her.

Man skal altid huske, at energibarer er et tilskud til ens almindelige kost, og at de ikke kan erstatte hovedmåltider. De kan bruges som et supplement og bør spises med omtanke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *