Menu

Det gør alkohol ved din krop

Leave a comment

Det kan være svært, at vide hvilken virkning alkohol har på din krop når du drikker. Men alkohol er en af de helt store syndere, både når du står i det og når de mærker efter på din krop. Dette er også en af grundene til, at man har oplevet så mange kampagner mod for meget alkohol. Læs her hvad alkohol egentlig gør, ved din krop.

Hvad sker der i kroppen når der drikkes alkohol

Mange har prøvet at de drikker, men ikke føler sig påvirket. Men alkoholen påvirker dig, lang tiden inden du selv tror. For allerede når du har en promille på 0.2, begynder dit syn at blive svækket. Og ved en promille på 0.5, er din synsvinkel indsnævret og du er blevet betydeligt mere ting til at vurdere situationer og kontrollere dine bevægelser.

Du har sikkert hørt ordsproget, ’når alkoholen går ind, går hjernen ud’. Og dette er også en af de effekter, som alkohol har på din krop. For når du drikker, så bliver din dømmekraft påvirket. Lige meget om du vil det eller ej, så bliver den påvirket.

Og når du når en højere promille, bliver du også dårligere til at tale, balancere, og din grovmotorik bliver også påvirket. Derfor har vi i Danmark, også en promillegrænse ift. Til kørsel. Og hvis du hyppigt oplever, at du mister selvkontrollen og ikke kan styre det når du drikker. Så kan det være en god ide, af besøge alfakbh.dk hvor du kan læse om behandling af alkoholproblemer.

Disse grunde er også grunden til, at mange sportsudøvere fravælger alkoholen.

 

Det sker inde i kroppen

Dit blodomløb vil blive anderledes, fordi at dine blodårer udvides. Derfor er det også normalt, at man bliver rød i vinderne og varmen breder sig i kroppen når man drikker alkohol.

Også din nyre og blærer, bliver påvirket af alkoholen. For når du skal tisse ekstra meget når du drikker alkohol, er det fordi. At alkohol undertrykker hormonet vasopressin, som er det der hjælper til at holde på vandet i kroppen. Derudover har alkoholen i sig selv, en vanddrivende effekt som betyder at mere af væsken ryger til blæren.

Alkohol påvirker også din appetit, men dette kan variere fra person til person. For nogen oplever at de bliver mere sultne, når de drikker. Mens andre oplever, at deres appetit daler med alkoholen.

Når du har drukket, vil din krop i 24 timer efter du har været fuld. Være dårligere til at bekæmpe virus, og bakterier.

Også din hjerne bliver påvirket, når du indtager alkohol. For når du indtager alkohol, vil kommunikationen mellem neurotransmitterne og din hjerne blive sløvet. Det vil betyde at din impulskontrol, samt din beslutningsevne daler. Og du vil senere opleve, at du kun bekymre dig om den nærmeste fremtid uden at tænke på konsekvenser. Du vil også opleve, at du ikke længere har kontrol over dine følelser. Derfor kan man også opleve, at man har lettere ved at græde eller blive sur når man er fuld.

Når din hjerne bliver påvirket, vil du også betyde at du bliver dårligere til at fokusere. Og derudover vil du også dine koordinations- og balanceevner forringes, og derudover bliver din reaktionstid nedsat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *