Menu

Derfor skal du passe på med raw food

Leave a comment

Tanken bag raw food kan virke sympatisk. Du vil ikke spise mad, der er forarbejdet, da vores forfædre ikke havde adgang til den mad og vores krop ikke er bygget til at spise den.

Der er bare en ting, der tit glemmes nævnt i denne forbindelse:

Vores forfædre levede ikke i mere end 20-40 år, hvis vi går et godt stykke tilbage – og i dag lever vi det dobbelte. Vi er blevet bedre til at helbrede os selv, vi er blevet bedre til at passe på os selv, sabeltigere er ikke længere et problem og så spiser vi bedre mad og mere af den.

Overvægt er et større problem end undervægt i dag. Bare tænk over den.

Manglende variation i kosten

Den største risiko ved raw food i praksis er, at du ikke får en varieret kost.

Holder du dig til bønner, ærter og nødder får du godt med proteiner og sunde fedtsyrer, men ikke i nærheden af de mineraler og vitaminer, du har brug for. Manglende fibre ses også ofte. Manglende vitamin D kan skabe skøre knogler og give problemer, når du er udenfor i solen.

Vil du køre en reel raw food diet har du derfor brug for at supplere op med en del vitaminpiller – og det var ikke just tanken bag, var det?

Derudover er det med raw food et stort problem i praksis, at du ikke har mulighed for at spise sammen med dine venner – hvis de da ikke er lige så vilde med raw food, som du er. Du bliver handicappet i social forstand, når dine venner inviterer dig ud for at spise og du er nødt til at sige nej. For det er jo ikke raw food, dine venner spiser.

Og så kan det være dyrt at basere hele din kost på raw food. Ser du på raw food priserne online her ved linket kan du se, at fx nødder koster mere end en almindelig riskiks – bare for at tage et eksempel.

Vi siger ikke, raw food er skidt.

Sunde grøntsager og “back to basics” er som udgangspunkt godt.

Problemet opstår blot, når du bliver hellig og ikke varierer din kost. Det har hverken du, din krop eller dit sind godt af.

Synes du stadig raw food er spændende er nedenstående dokumentar et udmærket sted at starte:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *