Menu

Derfor kan du sagtens nyde alkohol

Leave a comment

Der er kommet en tendens inden for motions- og styrketræningsverden om, at man aldrig må drikke alkohol. Her sidestiller de alt fra gin til øl, og prøver at undgå det hele. Men der sker ikke noget ved, at du drikker alkohol, hvis det er i mindre mængder, og hvis man tager det sociale aspekt med, så er det godt for dit velvære at drikke alkohol.

Drik med måde

Hvis du er interesseret i at optimere din træning, så siger vi ikke, at du skal drikke dig i hegnet hver eneste weekend. Men du kan sagtens tage en bytur med vennerne hver weekend, hvis du tænker over, hvordan du drikker.

Der er ikke noget galt med at drikke gin, hvis du nyder et par genstande på en aften. Det er ikke engang noget, som vil have negative konsekvenser for din træning, selvom du gør det hver eneste weekend.

Hver gang du har drukket en gin og tonic, er det en god idé at drikke et glas vand ind i mellem. På den måde er du sikker på, at du undgår diverse tømmermænd, og du vil automatisk også drikke mindre, fordi du vil have mere væske i kroppen.

 

Tager du skade af en enkelt druktur?

Som sådan er det aldrig sundt at drikke hjernen ud, så du mister nogle hjerneceller, hvis du tager på hård druk. Men når det er sagt, så er det ikke noget, som vil påvirke hverken din krop eller hjerne væsentligt i længden.

Så du skal ikke være bange for at tage en druktur med vennerne, hvor I hygger jer med alt fra øl, vin til gin. Det sker der ikke noget ved. Hvis du gerne vil finde noget gin, så skal du klikke her.

Det sociale aspekt er også vigtigt at huske i denne sammenhæng, fordi det kan være med til at gøre dig mere glad, når du hygger på denne måde med vennerne, og derfor kan det faktisk være godt for dit velvære.

 

Tænk over hvordan du drikker

Generelt så siger Sundhedsstyrelsen, at hvis du tænker over, hvordan du drikker, så skal det hele nok gå. Generelt er de mest bekymret for, om man udvikler et misbrug og derved skader sin lever på sigt.

De anbefaler selvfølgelig ikke, at du går på massiv druk, men de anerkender stadigvæk, at det er noget som sker engang imellem.

Hvis du tænker på, hvornår du drikker og hvorfor du drikker, så er du kommet langt. Du skal ikke drikke en gin og tonic efter hver træning, for det kommer ikke til at gavne din træning. Men du skal ikke være bange for at nyde lidt alkohol som gin, når du er social med vennerne.

Selvfølgelig kan du også nyde lidt alkohol engang imellem, selvom du er alene, men her skal du tænke over, hvorfor du gør det og hvor tit.

Hvis du har disse tanker og er ærlig overfor dig selv, så kommer du ikke til at have noget problem med alkohol. For hvis det viste sig, at det var et problem, så kan du altid stoppe.

Men der er altså ingen grund til at stoppe med at drikke alkohol, selvom du gerne vil købe en maraton eller have større muskler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *