Menu

Derfor er det vigtigt, at du får en god nats søvn

Leave a comment

Der er i dag i vores samfund et stort fokus på at være effektiv, arbejde meget og leve et spændende liv med familien også. Mange danskere oplever et stort pres på at klare sig bedre, nå mere og samtidig skal det hele også gerne se godt ud og kunne imponere andre. Derfor er der mange, der vælger at skære i deres søvn, så de har flere timer i løbet af dagen til at nå de mange ting, der forventes af dem.


Men det er et rigtig dårligt sted at spare, og det er også noget, der kan få alvorlige konsekvenser for dit liv senere hen, hvis du ikke sørger for at rette op på det allerede nu.

Der er forsket meget i søvn og vigtigheden heraf, og resultaterne er helt klare. Det et meget usundt ikke at få sin nattesøvn, og det er ligeledes også meget dårligt at sove ujævnt og uden en daglig søvnrutine. Dårlig søvn og for lidt søvn er kædet sammen med en masse forskellige sygdomme og livsstilssygdomme, der kan ramme dig selv i en ung alder.

Sådan kan du sørge for at sove meget bedre om natten


Det er blandt andet meget vigtigt, at du sørger for at have en god seng at sove i, da din seng er med til at bestemme, hvor god kvaliteten af din søvn er. Her er vi som mennesker meget forskellige, og derfor er det vigtigt, at du finder den seng, der passer bedst til dig og din måde at sove på. Du kan blive meget klogere på senge og på søvn generelt ved at kigge på Bedzzz.dk.

Derudover er det vigtigt, at du sørger for at gå i seng på samme tid og stå op igen på et fast tidspunkt. Det er med til at vise din krop, hvornår den skal danne stoffet melatonin, der giver dig den naturlige træthed om natten.

Samtidig er det vigtigt, at du sørger for at få et sted mellem 7 og 9 timers søvn hver nat, så du giver din krop en mulighed for at kunne gendanne sig selv og lagre al den information, du har samlet i løbet af dagen, i din hjerne. Du kan med fordel begynde at holde nøje øje med din søvn, blandt andet ved at få et af de nye smart watches, der kan måle din hjerterytme og også tracke din nattesøvn. På den måde kan du gøre et helt spil ud af din søvn, og det kan være med til at motivere dig at se, hvor godt eller dårligt, du har sovet om natten. Lad ønsket om et langt og sundt liv være din motivation til at sove nok.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *