Menu

Danskerne er blevet kreative

Leave a comment

Der er i de senere år sket en ganske betydelig stigning i hvor mange danskere, der dyrker en kreativ hobby. Flere og flere har fundet glæden i at sidde stille og roligt, og bruge deres hænder til at skabe noget fra ingenting.

Der er så mange forskellige områder indenfor kreativ hobby, som man kan dyrke. Det behøver ikke være noget vanvittigt svært eller dyrt. Men hvad er det, der får os til at dyrke disse gammeldags hobbyer i den grad?

Et af svarene kunne være et ønske om, at vende tilbage til en enklere tid, hvor man lavede sine ting selv, og hvor man ikke bare købt og smed væk. En tid hvor man satte en stolthed i, at have fremstillet noget brugbart med sine egne hænder.

Det kan også være fordi det ofte er en ganske bære dygtigt ting, hvor man kan skabe noget brugbart, uden store maskiner og fabrikker. Af materialer, der er lavet efter nogle etisk holdbare traditioner.

Uanset hvad grunde er, så er vi blevet helt tossede med det. Har du selv lyst til at blive mere kreativ, så læs med her og få nogle gode ideer.

Hækling og strikning

Det er ikke kun noget for oldemødre, hippier og hipsters der går på RUC. Hækling og strikning har simpelthen fået en ny renæssance, hvor folk verden over dyrker de gamle håndværk med en helt ufattelig iver. På Facebook findes der tusinder af grupper for strikke entusiaster og det samme på alle de andre sociale medier. Sjove opskrifter af ting fra popkulturen og lignende kan man finde overalt.

Det er noget, der appellere til enhver med et kreativ gen, der gerne vil skabe noget fra ingenting. Og i modsætning til hvad mange tror, så er det ikke kun pigerne der strikker og hækler i dag. Der er faktisk en stor sammenhæng, mellem at hækle og nedsætningen af stress. Det er derfor anvendt, i mange tilfælde, med folk der lider af stress. Hvis du skulle have fået lyst til at prøve kræfter med at nørkle lidt selv, så kan du finde et godt udvalg af bomuldsgarn her.

Læderarbejde

Der er også mange der har fattet kærlighed for at arbejde med læder. Intet er så godt som duften af et stykke godt læder og set gør det til en fornøjelse at arbejde med. Man kan fremstille bælter, punge, æsker og meget mere i læder og der er projekter for enhver. Man kan sågar købe begyndersæt, hvor der er alt hvad man skal bruge for at komme i gang. Disse kan købes i de fleste store hobbybutikker, hvor man også vil kunne spørge personalet om hjælp, og på biblioteket kan man finde utallige bøger om emnet.

De kreative hobbyer er kommet for at blive, så det er bare med at finde din egen og komme i gang.

Gør-det-selv-manden vender tilbage

En tredje ting som peger i retning af at danskernes kreativitet i disse år boomer, er at flere og flere danskere kaster sig ud i større gør-det-selv-projekter. Dette ses særligt i København, da priserne på håndværkerne er steget på grund af boligmarkedet. Blandt andet er prisen på gulvafslibning i København steget markant og udbuddet af gulvslibere er lille sammenlignet med efterspørgslen. Derudover vælger flere danskere også selv at male deres boliger samt at lave mindre reperationer på deres boliger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.