Menu

Begynd på næste års krop i dag

Leave a comment

Alle har på et eller andet tidspunkt i deres liv, haft et nytårsforsæt der omhandlede at komme i bedre form eller bare at begynde i træningscenteret. Men i virkeligheden er der ingen grund til at vente helt til efter alle festlighederne har lagt sig. Så nedenfor finder du en begynder guide til at komme godt fra start og allerede være foran alle andre til januar.

 

Vær smart, fastsæt dine hovedmål og delmål

Ligesom som så mange andre nye hobbyer eller projekter, så kan det godt kræve en del tid og energi, i starten til at finde ud af, hvor man skal starte og hvor man skal hen.

Når det kommer til fitness, så er det ingen undtagelse. Det er en kunst og et kæmpe projekt at give sig i kast med, hvis man ikke er smart omkring det.

Derfor er det et rigtig godt tip, at fastsætte, hvad ens hovedmål er. Altså hvad for en type af form man gerne vil opnå.
Formålet er både at klargøre for en selv, hvad for et mål det er man sigter efter og samtidig mindske den mængde af information man skal igennem, for at finde den givne træningsform der skal til for at opnå ens mål. Der er nemlig stor forskel på den fremgangsmåde man skal bruge, alt efter om man ønsker at blive stærkere, opbygge større muskelmasse, om det er et større vægttab man stræber efter, om det er konditionen man ønsker at forbedre eller om det er noget helt andet du ønsker.
Det næste skridt for dig selv er at sætte delmål der skal lede op til det enlige mål. Grunden til dette er at booste den givne motivation der kommer ved at opnå sine enkelte mål og bedre kunne se fremgang i stedet for at håbe på, det hele sker på en gang.
En god fremgangsmåde kunne være at fokuserer på træningsformen de første par uger, så man lærer alle de givne øvelser og så derefter sætte mål omkring at stige i vægtløft, distance man kan løbe eller nå et hvis punkt på ens kropsvægt. Det er bare utroligt vigtigt at være realistisk og sætte målbare mål, så det ikke ender i en negativ oplevelse i stedet.

Maskiner mod frivægt

Noget af det der er mest udfordrende, når man starter ud som helt ny indenfor trænings verden, er det store udvalg af forskellige maskiner og frivægte. Problemet for mange er, at de ikke ved, hvor de skal begynde eller slut.
Der er som hovedregel, ikke noget der er rigtig eller forkert, når det kommer til de to former for træning. Det hele handler om, hvor sikker man er i de forskellige øvelser og ens egen krop. På en maskine, er du mere låst fast i dine bevægelser, da du ikke kommer til at skulle stabilisere dine muskler under øvelsen. Det vil sige, at du ikke bliver lige så udfordret ved en maskine som du ville blive med frivægte. Men som nybegynder, er maskinerne et oplagt sted at lærer, hvordan nogle af øvelserne fungerer, samtidigt med ens muskler styrkes.

Men derfor opfordrer vi stadig nybegyndere, til at begive sig ud i at lege med frivægte. Dog med lidt lavere vægt i starten, for at undgå skader. Hvis man dog er en af de personer der ville have det bedre, med at øve sig med håndvægte hjemme i privaten, inden man giver sig i kast med fitnesscenterets.

Kost hemmeligheden bag alt fremgang

Når det kommer til at lave mærkbar fremgang i ens fysiske form, så er det vigtigste område man kan arbejde på, foruden ens træning, så er det kosten. Den mad vi indtager på daglig basis, har den største indflydelse på, hvordan kroppen udvikler sig.
Kroppen fungerer som en maskine og maden er dens brændstof. Derfor er det ikke helt ligegyldigt, hvad vi putter i den.
Der er selvfølgelig en masse forskellige niveauer for, hvor helhjertet man vil gå ind i dette nye projekt omkring at forbedre sin krop. Det er vigtigt at huske, ligesom med sin træning måde skal tilpasse, så skal din kost også tilpasses efter de mål du ønsker at opnå. Hvis man nu ønsker at øge ens muskelmasse, så er det nødvendigt at indtage en smule ekstra kcal, end det kroppen naturligt forbrænder på en dag. Hvis ønsket er at tabe sig, så skal man forbrænde mere end det man har spist på den givne dag. Vi anbefaler ikke, at spise mindre end det kroppen selv forbrænder, dette er ikke en vedvarende løsning og der er kæmpe forskel!
Det bedste tip vi kan komme med er at skære overflødig fedt og sukker fra i ens kost. Så skal der nok komme en masse hurtige resultater.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *