Menu

Begræns UV-stråling på ferien

Leave a comment

Foråret og sommeren står lige for døren, og dette medfører forhåbentlig masser af sol. Solen er helt fantastisk, og den varmer så godt – men den er også meget farlig. Hvis du skal på ferie til udlandet, skal du passe ekstra på solen, da sydens sol er stopfyldt med farlige UV-stråler. I denne artikel får du gode råd til, hvordan du kan undgå, eller begrænse, hudens kontakt med de farlige stråler.

 

 

Skru ned for solen mellem 12-15

Det første råd har du sikkert hørt før. Nemlig at du skal skrue ned for solen mellem kl. 12 og 15. Her er solen nemlig skarpest, og i Sydeuropa er det for de fleste farligt at færdes for meget i solen i dette tidsrum. En god nøgleregel er, at du altid skal være beskyttet mod solen, hvis UV-indekset er over 3. Hvor meget man kan tåle solen afhænger af ens hudtype. Kræftens bekæmpelse deler hudtyperne op i 6 forskellige kategorier, hvor 1 er den lyseste hud. Jo tættere din hudtype er på kategori 1, jo mere skal du beskytte dig selv mod solen. Selv mennesker med en kategori 1 hud skal dog stadig være opmærksomme på solens stråler.

Hvis du alligevel vælger at være ude i solen mellem kl. 12-15, skal du huske solcremen eller benytte dig af det såkaldte UV-tøj. Mere om dette i det følgende.

 

Brug UV-tøj

På en badeferie skal dagen foregå ved poolen – specielt hvis der er børn involveret. Derfor kan det ligeledes være svært at undgå solen helt mellem kl. 12-15, når børnene vil lege og have det sjovt. Løsningen på dette er UV-badetøj, som dækker kroppen og beskytter børnene mod de farlige stråler. UV-badetøj fås i mange formater, både med korte og lange ærmer, samt i alle farver. Du kan se et stort udvalg af UV-badetøj til børn ved at klikke her.

Solcremen bliver hurtigt slidt af, når børnene leger i vandet, mens UV-badetøjer beskytter mod strålerne i et konstant omfang. Den helt ideelle løsning, hvis sommeren skal tilbringes under sydens sol.

 

Beskyt altid ansigtet

Solskader kan medføre alvorlige sygdomme, og disse starter ofte med solskader i ansigtet. Når du er i kontakt med solen, er dit ansigt det mest udsatte, eftersom det konstant peger imod strålerne. Efter nogle år med meget sol i ansigtet vil din hud blive rynket, og mange får også pigmentskader. Derfor er dette råd, at du altid skal beskytte ansigtet, når du er ude i solen. Dette kan gøres ved hjælp af solhatte og kasketter. Selvom mange netop ønsker, at brune huden i ansigtet, vil de fortryde det, når huden giver efter og bliver grim og umedgørlig. Det er ligeledes vigtigt, at du beskytter dit barns ansigt. Her kan du også få solhatte, som er praktiske, og som kan tåle vandet i poolen. Det er her vigtigt at huske, at så længe dine børn er små, er det dit ansvar at passe på deres hud, så den ikke bliver skadet af solstrålerne. Mange får hudkræft på grund af UV-stråler, som de var udsat for som børn, hvilket du derfor kan forebygge, hvis barnet altid er tildækket, når det opholder sig i solen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *