Menu

4 tips til at male stuen til din drømmestue

Leave a comment

Går du og overvejer at give din stue et nyt look? Så kan en klat maling virkelig gøre underværker. På denne side, kan du læse 4 tips til hvad du skal gøre dig af overvejelser før du går i gang med at male din stue.

Hvilken farve skal det være?

Det første du skal finde ud af, når du gerne vil have et nyt look i din stue, er hvilken farve du godt kunne tænke dig. Der er millioner af farvemuligheder som du kan benytte dig af. Der er også mange forskellige kombinationer som du kan afprøve.

Du kan f.eks. lave en af dine vægge i en farve, mens du giver alle de andre vægge en anden farve. Her er en meget moderne kombination at du farve alle væggene undtagen én hvid, den sidste væg, maler du så grå. Denne moderne farvekombination, kan virkelig få din stue til at se ny og moderne ud.

Hvilken overflade vil du have?

Det næste du skal tænke på er, hvilken slags overflade vil du gerne på dine vægge i din stue. Vil du gerne have at de skal være glatte og med mulighed for at tørre dem af? Eller vil du gerne have at de skal have et lidt mere råt design, ved at være matte.

I eksemplet fra før hvor du maler en grå væg og resten af væggene skal være hvide. Kan du male de hvide vægge med en glat og mere ”skindene” glans, så de er nemme og tørre af, og så male din grå væg med en mat overflade, som virkelig giver en god kontrast, især i en stue hvor der kommer meget lys udefra.

Skal loftet også have en tur?

Vil du også gerne give loftet en omgang maling? Så kan du enten vælge at benytte dig af en almindelig loftmaling, eller du kan bare bruge den samme maling som du bruger til dine vægge.

Brug for rådgivning?

Har du brug for rådgivning til hvordan du kan få det bedste resultat? Så kan du altid kigge på Malgodt.dk eller kontakte deres personale. De er eksperter i alt hvad der har med maling at gøre.

Husk afdækning

Når du har besluttet dig for hvilken maling det skal være og nu skal i gang med at male din stue, skal du huske at afdække de ting som du ikke vil have maling på. Kom plastik over dine møbler og andre ting som du ikke vil have maling på og som du ikke kan flytte fra din stue. Kom også filt på dit gulv, så der ikke kommer maling på dette.

Du er ved at læse disse tips, forhåbentlig helt klar til at male din stue, så den kan blive til din drømmestue.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *