Menu

4 gode tips til overskud i hverdagen

Leave a comment

Vi lever i en såkaldt performance kultur, hvor det handler om at være bedst til det hele. Kravene til det moderne menneske er umenneskelige, hvor vi skal være i bedst form, spise rigtigt, have en karriere og samtidig have overskud til at være tilgængelige i sociale sammenhænge.

Spis rigtigt

Maden vi indtager har stor betydning for vores velbefindende og balance. I vinterperioden med mindre sollys er der generelt en større tendens til at folk går hen og får en vinterdepression. Dette kan undgås ved at indtage de rigtige vitaminer og mineraler.  Specielt fisk er rigt på D-vitamin, som dannes i huden i sommerhalvåret bl.a. ved hjælp af sollys.  Slik og kage er noget vi alle indtager med glæde, men for store mængder sukker kan være med til, at give store udsving i blodsukkeret, hvorfor ens energiniveau vil være som en rutsjebanetur. Ved at droppe sukkeret vil du få mere overskud til hverdagens gøremål og du vil føle dig friskere end nogensinde.

God søvn

Søvn er alfa og omega for at kunne oprette en nogenlunde stabil levestil. Manglende søvn kan på længere sigt føre til nedsættelse og forstyrrelse af de kognitive evner.  Derfor er det anbefales værdigt, at have en stabil søvnrytme, hvor du går i seng og står op på samme tid. Hvis du har svært ved at falde i søvn eller tankerne tager overhånd, så skriv dem ned inden du går i seng.  For meget ”støj” bla. i form af sms og snaps der tjekker ind på smartphone inden sengetid forstyrrer din nattesøvn og øger faktisk kortisolniveauet i din krop på grund af de konstante forstyrrelser.

Lav noget du finder sjovt

Det er vigtigt at have det sjovt, da det er bevist at grin fremtvinger endorfiner, som er kroppens eget lykkehormon. Hvordan vi har det sjovt er meget individuelt, hvor nogle har brug for meget social stimuli og grine med andre. Derimod finder andre underholdning via spil på enten computeren eller deres smartphones.  Hvis du midlertidigt ikke ved hvilket spil du skal gå i gang med kan du finde inspiration på casino online, hvor der er et hav af spændende spil. Du kan finde dem her.

 Motion

Bevægelse har stor betydning for vores humør og psykiske balance. Det er videnskabeligt bevist at motion gavner vores humør, da det udløser dopamin og endorfiner. Dertil kan kontinuerlig motion eller fitness være med til at nedsætte vores stressniveau. At være i god form giver dig mere overskud i hverdagen, ligesom det også får dig til at være hurtigere i tanke og handling. Motion behøver ikke at komme i ekstreme former som crossfit eller en maraton, men kan ligeså vel være en god lang gåtur i parken, hvor du kobler af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *