Menu

3 nye træningsformer, der hitter

Leave a comment

Det er nemt at gøre som man plejer – også når det kommer til træning. Men ser du ikke rigtig resultater af dit hårde arbejde, bør du overveje, om du skal prøve noget nyt. Det hænger sådan sammen, at kroppen hurtigt vænner sig til øvelser og påvirkninger, så kører du blot samme vægt, tempo og antal repetitioner, udfordrer og forbedrer du ikke kroppen. Hvis du en tendens til at melde dig til det samme ’stram op’ hold flere gange ugentligt, vil du se mærkbare forandringer ved at inkludere andre træningsformer i dine træningsrutiner. Her får du inspiration til 3 effektive træningsformer, du kan give dig i kast med:

Okklusionstræning

Okklusionstræning er det nye sort i træningssammenhænge! Okklusionstræning er et japansk træningskoncept og går også under navnet KAATSU-træning. Her er tricket, at man, ved at lukke for en del af blodtilførselen til en bestemt muskel, kan aktivere de muskulære stamceller. Herudover behøver du kun at træne med 25% af din maksimale belastning for at få samme resultat. På den måde egner denne træningsform sig rigtig godt til genoptræning ved skader, da belastningen er meget mindre, end hvad du normalt ville træne med. Ønsker du selv at prøve dette, kan du se meget mere ved at klikke her.

Alt du skal bruge er en strop, som f.eks. et håndled- eller knæbind. Andet kan også gøre det, så længe stroppen min. er 3 cm bred. Herudover skal du også sikre dig, at stroppen ikke sidder for stramt, og du må desuden ikke træne den sammen muskel i mere end 10 min. uden en pause på min. 5 minutter imellem.

HIIT (Høj intensiv træning)

Høj intensiv træning er træning, hvor du i et kortere intervaller får pulsen helt op. Imellem intervallerne har du en pause, før du giver den gas igen. Ved at træne på denne måde forbedrer du ikke blot din kondition markant, forskning viser også, at HIIT træning er bedre til at forbrænde fedtet end konditionstræning ved lav intensitet. For intervallerne sætter ikke kun gang i din forbrænding, du minimere også nedbrydningen af din muskelmasse, som netop holder forbrændingen oppe, fordi HIIT træningen laves over en kortere periode. Herudover kan du tilpasse din HIIT træning til lige præcis den sportsgren, du allerbedst kan lide, hvad enten det er løb, cykling, svømning eller noget andet.

Crossfit

Går du i motionscenter, har du måske lagt mærke til crossfitterne – det er efterhånden blevet en populær træningsform. Ofte er størstedelen mænd, men pigerne har også fået øjnene op for den eksplosive sportsgren, som er et mix af konditionstræning og styrketræning. Desuden laver du en bred vifte af forskellige styrkeøvelser, så du får trænet hele kroppen igennem. Du bliver derfor både stærkere og får en bedre kondition.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *